Ana SayfaToplumsal CinsiyetŞiddete karşı özsavunmada bulunan Havva Zor’un hapis cezası onandı

Şiddete karşı özsavunmada bulunan Havva Zor’un hapis cezası onandı

HABER MERKEZİ – Kendisine sistematik şiddet uygulayan ve kızını cinsel istismara maruz bırakan evli olduğu Mikail Zor’u özsavunma uygulayarak öldüren Havva Zor’a verilen 15 yıl hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı.

Kendisine ve çocuklarına sistematik şiddet uygulayan eşi Mikail Zor’u özsavunma uygulayarak öldüren Havva Zor’a 12 Temmuz 2019’da yapılan duruşmada, “kasten öldürme” suçlamasıyla 18 yıl hapis cezası verilmişti.

Kadının duruşmadaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, cezayı 15 yıla indirmişti.

Karara itiraz eden avukatlar dosyayı istinaf mahkemesine taşımış, ancak kararın onaylanması üzerine dosya Yargıtay’a gönderilmişti.

Yargıtay, Havva’nın temyiz talebinden feragat etmesi nedeniyle 15 yıllık hapis cezasını onadı.

Daha önce yaşadıklarını anlatan Havva, “Kızımı öldürebilir diye bir insanı öldürdüm. Çok üzgünüm. Benim insanlığımı öldürdü. Cezaevinde yaşadıklarıma bakıyorum. Bu ben değilim, benim burada ne işim var diyorum” demişti.

Özellikle ana akım medyanın kullandığı eril dile tepki gösteren Havva, ikiyüzlü bir tutumun söz konusu olduğunu belirterek, “Bir programda, ‘bu vahşete idam istiyoruz’ diye haber yaptılar. Ben ölseydim ‘namus temizlendi’ olacaktı. Namusuma göz dikeni ben öldürdüm ‘vahşet’ dediler. Buna rağmen ben ve kadın dayanışması kazandı” ifadelerini kullanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
TTB’den Sağlık Bakanlığı’na acil 'hastane' çağrısı
Sonraki Haber
DSÖ: Sahra Altı Afrika'da sıtma ölümleri Covid-19 kaynaklı can kayıplarını aşacak