Ana SayfaToplumsal CinsiyetBir kadını darp eden eski sevgilisi ve iki erkeğe sadece uzaklaştırma cezası

Bir kadını darp eden eski sevgilisi ve iki erkeğe sadece uzaklaştırma cezası

HABER MERKEZİ – İstanbul’da bir kadın ayrıldığı erkek tarafından darp edilince şikayette bulundu. Şikayette bulunduktan sonra ölümle tehdit edilen kadın, eski sevgilisi ve onun iki arkadaşı tarafından darp edildi. Kadının şikayeti sonucu üç erkek hakkında yalnızca 6 ay uzaklaştırma kararı verildi.

İstanbul Çekmeköy’de bir kadın, 21 Mart’ta, 4 ay önce ayrıldığı Kenan Ö. isimli erkek ile buluştu ve erkek tarafından darp edildi.

Hürriyet’in haberine göre ardından Kenan Ö. kadını, kendisini şikayet etmemesi için tehdit etti.

Devamında yine Kenan Ö. tarafından darp edilmeye başlandığını söyleyen kadın, benzin istasyonu kameralarına da yansıyan şiddet görüntülerini emniyette şöyle anlattı:

“Beni darp etmeye başladı. Yere savurduktan sonra sırtıma ve yüzüme vurmaya başladı. Bir an baygınlık geçirdiğim halde darp etmeye devam etti. Arkadaşları Abdülhamit N. ve Halil İbrahim T. de oradaydı. Kenan’ın beni darp ettiğini gördükleri halde, beni kurtarmak veya ayırmak için hiçbir şey yapmadılar. Hatta, Abdülhamit beni Kenan’la birlikte darp etti.”

Kadın, çevrede kendisine yardım etmek isteyenlerin de erkekler tarafından engellendiğini söyledi.

“Ben, ‘sizi şikâyet edeceğim’ dediğimde, Abdülhamit ‘Bu senin için çok kötü olur o…u’ diyerek hakarette bulundu. Üçüncü kişi Halil İbrahim T. de, bana yardım etmek isteyen insanlara izin vermedi. İstasyon görevlilerine de ‘nişanlısı, siz karışmayın’ demiş. O esnada bir taksi geldi ve olay yerinde durdu. Taksi şoförü bana yardım etmek istedi ancak Kenan’ın arkadaşları taksiciye müdahale ederek gönderdiler.”

Sonrasında hastaneye giden kadın, darp raporu aldı. Sonrasında da emniyete giderek üç erkek hakkında şikayette bulundu.

Kadının avukatı Merve Uçanok aracılığıyla yaptığı başvuru üzerine İstanbul Anadolu 1. Aile Mahkemesi, üç erkek hakkında yalnızca 6 ay uzaklaştırma kararı verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İnfaz düzenlemesi: İstihbaratçıya tutukluyu cezaevinden alıp sorgulama yetkisi
Sonraki Haber
İnşaat işçisi Hasan Oğuz yaşamını yitirdi, raporuna "bulaşıcı hastalık" yazıldı