Ana SayfaGüncelOğlunun cenazesini üç yıl sonra PTT ile gönderdiler

Oğlunun cenazesini üç yıl sonra PTT ile gönderdiler

HABER MERKEZİ –2017 yılında Dersim’deki bir çatışmada yaşamını yitiren Agit İpek’in cenazesi, üç yıl sonra Diyarbakır’daki ailesine PTT yoluyla gönderildi. Cenaze, bugün Mardin’de asker ablukası altında defnedildi.

Dersim’de 2017 yılında yaşanan bir çatışmada yaşamını yitiren PKK’li Agit İpek’in cenazesi ailesine üç yıl sonra, posta yoluyla gönderildi.

Bunun öncesinde tüm girişimlerine rağmen cenaze aileye teslim edilmemişti. Yıllarca cenazenin olmadığı söylenen aileye Mayıs 2019’da bulunduğu bilgisi verilmişti.

Bunun üzerine İpek ailesi Dersim’e giderek DNA testi için kan örneği verdi. Yapılan test sonucunda cenazenin İpek’e ait olduğu tespit edildi.

Gelişmelerin ardından Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı bu yılın Mart ayında İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan kendilerine gönderilen cenazeyi PTT’ye verdi ve İpek ailesinin ikamet ettiği Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Fahrettin Kılıç ve Ayşe Sürme’nin haberine göre, 2 Mart’ta Dersim’de PTT’ye verilen cenaze, bugün Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi’nde oturan İpek ailesi, Diyarbakır Adliyesi’ne çağrılarak teslim edildi.

Cenazeye abluka

İpek ailesi, çocuklarının cenazesini Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Elmabahçe Mahallesi’nde toprağa vermek için yola çıktı.

Ancak cenaze öncesi köy jandarma tarafından abluka altına alındı.

Köye giriş çıkışları kontrol altına alan jandarma, köylülerin cenazeye katılmasına izin vermedi.

Cenazeyi defnetmek için mezarlığa sadece üç kişinin girmesine izin veren jandarma, İpek’in annesi Halise İpek’in de defin işlemine katılmasına izin vermedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Lübnan cezaevlerinde 'Corona' isyanı
Sonraki Haber
Canlı Blog | Can kaybı 1000'i geçti, 31 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi