Ana SayfaGüncel320’nci gün: Grup Yorum’dan ölüm orucundaki İbrahim Gökçek için çağrı

320’nci gün: Grup Yorum’dan ölüm orucundaki İbrahim Gökçek için çağrı

HABER MERKEZİ – Grup Yorum, açlık grevini ölüm orucuna çeviren üyeleri İbrahim Gökçek’in eyleminin 320’nci gününde olduğunu hatırlatarak, “Başka ölümlere sebep olmayın. İbrahim’in taleplerini kabul edin” çağrısında bulundu.

Grup Yorum üyesi, bas gitarist İbrahim Gökçek eyleminin 320’nci gününde.

Gökçek, tutuklu bulunduğu Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’nde, açlık grevi eylemini 199’uncu gününde ölüm orucuna çevirmişti. Tahliye edildiği 24 Şubat’tan bu yanaysa eylemini Küçük Armutlu’daki ‘Direniş Evi’nde devam ettiriyor.

“Tek hayalim Gökçek’in talepleri konser yasaklarının sonlandırılması, tutuklu Grup Yorum üyelerinin serbest bırakılması ve İdil Kültür Merkezi üzerindeki baskılara son verilmesi.

Gökçek’le aynı taleplerle açlık grevini ölüm orucuna dönüştüren Grup Yorum üyelerinden Helin Bölek ise 3 Nisan’da eyleminin 288’inci gününde yaşamını yitirmişti.

Grup Yorum’dan çağrı

11 aydır eylemini sürdüren Gökçek’in ‘çok basit ve meşru’ talepler için ölüm orucunda olduğunu hatırlatan Grup Yorum, taleplerin bir an önce kabul edilmesi için çağrıda bulundu.

Sosyal medya hesaplarından çağrısını dile getiren Grup Yorum, “Konser yasaklarının kaldırılmaması sadece bize değil, halka da yasak koymak demektir. Biz Bakırköy Meydanı’nda milyonlarla birlikte konser verdik. Hep birlikte türkülerimizi söyledik. Biz halkın sanatçılarıyız. Bizim için halktan kopmak zaten ölümdür. Biz bu yasakları kabul etmiyoruz” diye belirtti.

İbrahim Gökçek’in, “Somut bir kazanım olmadan direnişi bitirmeyeceğim” sözlerinin de hatırlatıldığı açıklamada, “Bir sanatçı bu uğurda ölümsüzleşti. Bir sanatçı daha talepleri kabul edilmediği için ömrünü mü versin?” diye soruldu.

Son olarak “Başka ölümlere sebep olmayın! İbrahim’in taleplerini kabul edin! Konser yasaklarını kaldırın. Haksızca tutuklanan üyelerimizi serbest bırakın” çağrısında bulunuldu.

‘Tek hayalim yasakların bitmesi’

Öte yandan Yeni Yaşam’dan Reyhan Hacıoğlu’na konuşan İbrahim Gökçek, tek hayalinin ‘yasakların bitmesi’ olduğunu söyledi:

“Konser yapmak ve şarkı söylemek istiyorum… Bu tek hayalim ve dileğim. Taleplerimiz karşılansın, Sultan Gökçek ve Ali Arıcı serbest bırakılsın, baskılar bitsin, konser yasağımız son bulsun…”
Previous post
Gazeteci Erk Acarer hakkında yakalama kararı
Next post
Yüksekdağ'dan HDP’nin “Kardeş Aile Kampanyası”na destek çağrısı