Ana SayfaGüncelHDP milletvekilleri İbrahim Gökçek için söyledi

HDP milletvekilleri İbrahim Gökçek için söyledi

HABER MERKEZİ – HDP milletvekilleri ölüm orucundaki İbrahim Gökçek için bir Grup Yorum şarkısı olan “Gel ki Şafaklar Tutuşsun”u söyledi. Video aracılığıyla yapılan çağrıda Gökçek’in taleplerinin kabul edilmesi istendi.

HDP milletvekilleri, 322 gündür ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in taleplerinin kabul edilmesi için bir video çağrı yaptı.

Videoda HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Gökçek’in taleplerinin açık ve net olduğunu vurgulayarak, “Konser yapmak istiyorlar, bu konser için tarih ve yer belirlenmesini istiyor. İkincisi tutuklu olan 3 Grup Yorum üyesinin bırakılması. Bu talepler karşılansın, İbrahim Gökçek yaşasın” dedi.

Güven’in bu açıklamasının ardından ise HDP’li milletvekilleri Grup Yorum’un “Gel ki Şafaklar Tutuşsun” şarkısını yorumladı.

HDP’nin resmi Twitter sayfasından da paylaşılan video şöyle:

Grup Yorum üyesi, bas gitarist İbrahim Gökçek eyleminin 322’nci gününde.

Gökçek, tutuklu bulunduğu Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’nde, açlık grevi eylemini 199’uncu gününde ölüm orucuna çevirmişti. Tahliye edildiği 24 Şubat’tan bu yanaysa eylemini Küçük Armutlu’daki ‘Direniş Evi’nde devam ettiriyor.

Gökçek’le aynı taleplerle açlık grevini ölüm orucuna dönüştüren Grup Yorum üyelerinden Helin Bölek 3 Nisan’da, eyleminin 288’inci gününde yaşamını yitirmişti.

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan İbrahim Gökçek, tek hayalinin ‘yasakların bitmesi’ olduğunu söylemişti: “Konser yapmak ve şarkı söylemek istiyorum… Bu tek hayalim ve dileğim. Taleplerimiz karşılansın, Sultan Gökçek ve Ali Arıcı serbest bırakılsın, baskılar bitsin, konser yasağımız son bulsun…”

Previous post
Canlı Blog | Can kayıpları 250 bine yaklaşıyor, salgında son durum
Next post
Süleyman size ne yaptı?