Ana SayfaGüncelErivan Radyosu arşivi kitaplaştırıldı

Erivan Radyosu arşivi kitaplaştırıldı

HABER MERKEZİ – Erivan Radyosu arşivinde yer alan şarkılar, dört ciltten oluşan “Stranên Arşîva Radyoya Êrîvanê” kitabında bir araya getirildi. 915 şarkının söz ve notalarının yer aldığı kitapta, her şarkının analizi de yapıldı.

Dört ciltten oluşan Stranên Arşîva Radyoya Êrîvanê kitabı yayımlandı.

Kitap, Alman-Kürt Kültür Enstitüsü (Deutsch Kurdisches Kultur Institut) ve Kurdisches Musik Und Kulturerbe E.W. (KMK) tarafından yayıma hazırlandı.

Derlemesi ve tekst sözleri ise sanatçı Cewad Merwanî tarafından yapıldı.

Kitapta, 915 şarkının söz ve notaları bulunuyor.

Dengbêjlerin serbest bir şekilde seslendirdiği şarkıların notasının yapıldığı kitapta, her şarkının akademik yönde analizi de yapıldı.

Editörlüğünü yazar Mehmet Çakmak’ın yaptığı kitapta, kontrol, nota düzeltmesi ve stranların analizi müzikolog Veysi Varlı, redaksiyon yazar Servet Deniz, notasyon ise Şiyar Ayaz ve Evren Koç tarafından yapıldı.

Yayınlanan sete ilişkin Mezopotamya Ajansı’na bilgi veren müzikolog Veysi Varlı, sanatçı Cewad Merwanî 8 yıl önce bu çalışmayı kendisine yolladığını ve sonrasında oluşturulan kurulla çalışmaya başladıklarını paylaştı.

Sekiz yıl içerisinde çalışmayı tamamladıklarını ifade eden Varlı, ilk basımının Avrupa için yapıldığı ve gönderdiklerini belirterek, kendilerine gelen yüze yakın seti de Diyarbakır’daki sivil toplum örgütleri ile medya kuruluşlarına dağıttıklarını söyledi.

Erivan Radyosu arşivi daha önce de dijital platforma taşınmıştı.


Erivan Radyosu arşivi ilk kez dijital platformda


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kars'ta erkek şiddetine karşı 'Mor Hat'
Sonraki Haber
MEB'den YKS'ye hazırlanan öğrenciler için çevrimiçi deneme sınavları