Ana SayfaGüncelMardin’de eylem ve etkinlik yasağı

Mardin’de eylem ve etkinlik yasağı

HABER MERKEZİ – Mardin Valiliği, kentte 15 günlük eylem ve etkinlik yasağı kararı aldı, farklı şehirlerden belirlenen araç ve şahısların da kente girişlerine izin verilmeyeceğini duyurdu.

Mardin’de 15 gün boyunca eylem ve etkinlikler yasaklandı.

Valiliğin aldığı karar kapsamında farklı şehirlerden araçların dahi kente girişine izin verilmeyeceği belirtildi.

Yapılan yazılı açıklamada, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle cezaevlerinde sürdürülen açlık grevine ilişkin eylemler yapılacağı istihbaratının alındığı iddia edildi.

Açıklamada, ayrıca Boğaziçi Üniversitesi’ne kurum dışından rektör atanmasına ilişkin eylemlere de işaret edilerek, şu ifadeler kullanıldı:

Boğaziçi Üniversitesi’ne yeni atanan rektörün istifa etmesine yönelik düzenlenen protesto gösterilerinin her geçen gün büyütülerek diğer şehirlere yayılması amacıyla sosyal medya paylaşımlarının yapıldığı ve bu paylaşımlar doğrultusunda birçok ilimizde konuyla ilgili eylemler gerçekleştirildiği/gerçekleştirilmek istenildiği, bu eylemler sonucunda kamuoyunda Gezi Parkı Eylemleri olarak bilinen ve ülke genelinde birçok şehrimizde gerçekleşen ve kamu düzenini, kamu güvenliğini, kamu asayişini bozan vatandaşlarımızın hayatını katlanılmayacak derecede zorlaştıracak ölçüde etkileyen eylemlere dönüştürülmesinin amaçlandığı değerlendirilmektedir.

Kente giriş yasak

Açıklamanın devamında ise Mardin il sınırları içinde her türlü eylem ve etkinliklerin 15 gün boyunca yasaklandığı, belirlenen araç ve şahısların da kente girişinin engelleneceği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

İlimiz genelinde gerçekleştirilebilecek, açık ve kapalı yer toplantıları, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant, imza kampanyası, çadır kurma, bildiri dağıtma, protesto eylemi vb. eylem/etkinlikler ile bu eyleme destek vermek amacıyla eylem ve etkinlik düzenlemek için gelen araçların ve şahısların ilimiz sınırlarına girişlerinin, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince engellenmesi, ayrıca 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 7. ve 17. Maddeleri hükmü gereğince belirtilen konuların devam niteliğindeki her türlü eylem/etkinliklerin Mardin İl sınırları içerisinde 21.02.2021 Pazar günü saat 00.01’den itibaren 07.03.2021 Pazar günü saat 24.00’a kadar 15 ( On Beş ) gün süre ile YASAKLANMASI, karara uymayanlar hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ile diğer ilgili kanun hükümleri kapsamında gerekli işlemler yapılacaktır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Zimanê ana
Sonraki Haber
Soylu hedef gösterdi, başsavcılık soruşturma başlattı: HDP'li vekilden 'Gare' yanıtı