Ana SayfaGüncelSoylu hedef gösterdi, başsavcılık soruşturma başlattı: HDP’li vekilden ‘Gare’ yanıtı

Soylu hedef gösterdi, başsavcılık soruşturma başlattı: HDP’li vekilden ‘Gare’ yanıtı

HABER MERKEZİ – Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hakkında soruşturma başlattığı HDP Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘Gare’ye giden milletvekili’ iddiasına “Bunun kocaman bir yalan ve iftira olduğunu göstereceğiz” diyerek yanıt verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Gare’ye dönük operasyonunun ardından Meclis’te yaptığı bilgilendirme konuşmasında “HDP’li bir vekilin Gare’ye gittiğini biliyoruz” demiş, ancak isim vermemişti.

Dün akşam A Haber’e konuşan Soylu, söz konusu ismin Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir olduğunu iddia etti.

İddiasını ‘teslim olan bir PKK’linin anlatımlarına’ dayandıran Soylu, “Gare’den Mahmur’a gidileceği söyleniyor. Gare’den birisiyle birlikte arabaya biniyorlar. Yanındaki diyor ki ‘bunu tanıdın mı?’, ‘Hayır tanımadım’ deyince bu Dilan Dirayet Taştemir, HDP Ağrı milletvekili diyor” diye belirtti.

Soylu’nun bu iddiasına yanıt veren HDP’li vekil, “Bunun kocaman bir yalan ve iftira olduğunu göstereceğiz” dedi.

Twitter üzerinden verdiği yanıtta şunları kaydetti:

Bu ülkenin İçişleri Bakanı güya bir kişinin anlatımlarına dayanarak ismimi veren bir açıklama yaptı. Bunun kocaman bir yalan ve iftira olduğunu göstereceğiz.

Soruşturma başlatıldı

Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Soylu’nun açıklamalarının ‘ihbar’ kabul edilerek HDP’li vekil hakkında ‘örgüt üyesi olmak’ suçundan soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Halkların Demokratik Partisi 27’nci Dönem Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir hakkında, yapılan açıklamalar ihbar kabul edilerek 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 314/2 maddesi kapsamında ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçundan soruşturma başlatılmıştır” denildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mardin'de eylem ve etkinlik yasağı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.