Ana SayfaGüncel“Paramiliter güçler harekete geçirildi”

“Paramiliter güçler harekete geçirildi”

HABER MERKEZİ – Mezarlık tahribatları, canlı yayınlarda savrulan ölüm tehditleri, homofobik nefret fetvaları, polis şiddetiyle burun buruna olan Kürt çocukları… Saldırıların artarak sürmesi tesadüf mü? Feminist araştırmacı Hülya Osmanağaoğlu’na göre, değil. Olup bitenlerin siyasetten bağımsız olmadığını belirten Osmanağaoğlu, paramiliter güçlerin harekete geçirildiğini söylüyor.

Son dönemde mezarlıklardan cenazelere, çocuklardan LGBTİ+’lara yönelen ve artarak süren saldırıları değerlendiren feminist araştırmacı Hülya Osmanağaoğlu, ‘saldırıların AKP iktidarının izlediği siyasetten bağımsız olmadığını’ söyledi.

MA’dan Semra Turan’a konuşan Osmanağaoğlu, AKP’nin kendisine ait bir hukuk düzeni oluşturduğunu, nefret siyasetini örgütlediğini savundu.

Bunun somut bir örneğinin Mardin Nusaybin’de küçük bir Kürt çocuğunun üzerine ateş açılması olduğunu ifade eden Osmanağaoğlu, “Kolluk kuvvetleri örgütlenirken kamu otoritesi değil, bizzat nefret siyasetiyle örgütleniyorlar” dedi.

Nefret siyasetinin örgütlenmesine dair katıldığı TV programında “15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hala 3-5 var, benim listem hazır” sözlerini sarf eden Sevda Noyan’a işaret eden Osmanağaoğlu, bu ifadeleri kullananların gerektiğinde harekete de geçtiğini vurguladı.

Osmanağaoğlu, “Yakın zamanda bir Ermeni Kilisesi’ne ‘Corona sizden geçiyor’ diye yazıldı. Bu da açık bir şekilde harekete geçirilen paramiliter güçlerin olduğunu gösteriyor” diye belirtti.

Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş’ın LGBTİ+’ları hedef göstermesi üzerinde de duran Osmanağaoğlu, “LGBTİ+ bireyler tam da Onur Haftası hazırlıklarını yaparken böyle bir açıklama yapılması tesadüfi değildir. Paramiliter güçlerin LGBTİ+ bireylere karşı da harekete geçirilmesi ve şiddet çağrısı anlamına gelmektedir” ifadelerini kullandı.

İnfaz Yasası ile birlikte artan şiddet ve katliamların da yaşanan gelişmelerden bağımsız ele alınmaması gerektiğini söyleyen Osmanağaoğlu, “Kadınlar üzerindeki erkek şiddeti toplumda meşrulaştırılmaya çalışılıyor.  Baskı ile feministlerin ve kadın örgütlerin sesi kısılmaya çalışılıyor” dedi.

AKP’nin hedefinde olan tüm toplumsal kesimlerin örgütlenen bu nefret siyasetine karşı yan yana durmasının elzem olduğunun altını çizen Osmanağaoğlu, bu konuda sorumluluk üstlenilmesi gerektiğini söyledi.

Previous post
BM: Covid-19 nedeniyle 30 milyondan fazla kişi aşırı yoksulluğa sürüklenebilir
Next post
‘Bir gün değil, her gün Kürtçe’ kampanyası