Ana SayfaGüncelRTÜK’ten Halk TV’ye beş kez yayın durdurma, Habertürk’e para cezası

RTÜK’ten Halk TV’ye beş kez yayın durdurma, Habertürk’e para cezası

HABER MERKEZİ – RTÜK, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun konuk olarak katıldığı programdaki sözleri nedeniyle Halk TV’ye en üst sınırdan idari para cezası ve beş kez program durdurma, Habertürk’e de İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener’in konuk olarak katıldığı programda Fatih Altaylı’nın sarf ettiği sözler nedeniyle üst sınırdan idari para cezası verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Halk TV’ye en üst sınırdan idari para cezası ve beş kez program durdurma, Habertürk’e de üst sınırdan idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Halk TV’de ‘Sözüm Var’ programında Şirin Payzın, Levent Gültekin ve Murat Sabuncu’nun sorularını yanıtlamış ve “Akılla değil, öfkeyle, hırsla, egoyla, bir kişinin aklıyla iş yapmaları iktidarı hiç iyi bir yere götürmüyor. Önümüzdeki süreçte bir erken seçimle ya da başka bir şekilde… Bu ülkenin, halkın gözü açıldı. Kimin kendine hizmet ettiğini görüyor. Şöyle söyleyeyim; bir iktidar değişikliğine, hatta bir sistem değişikliğine gidişatı görüyorum ve böyle olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

RTÜK, “yayınlardaki demokrasi dışı ima ve çağrışımların kamu düzenini bozacak, sosyal ve siyasi bir krizin başlamasına neden olacak nitelikte olduğu” savı ile “kamuoyu üzerinde korku ve endişe kaynağı olabileceği ve aynı zamanda toplumda kin, düşmanlık ve nefret duygularını artırabileceği” iddiasıyla 6112 sayılı yasanın ihlal edildiğini savundu.

Halk TV hakkında en üst sınırdan idari para cezası ve beş kez program durdurma cezasına karar verdi.

Habertürk’e de üst sınırdan ceza

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yayın konuğu olduğu Habertürk’teki “Teke Tek” programına da ceza veren RTÜK, Altaylı’nın “Prime time’da yayınlanan ve her yaştan insanın ekran başında olabileceği bir saatte ‘it ürür, kervan yürür’, ‘itlerle uğraşmıyoruz’ şeklindeki ifadeleri kullanmasını” ceza gerekçesi yaptı.

Programda Altaylı kendisine sosyal medyadan tehditler geldiğini ifade etmiş bunun üzerine Akşener, kendi evinin basılması sürecini anlatmıştı. Araya giren Altaylı, Akşener’in başından geçen durumu kastederek “…. itlerle uğraşmıyoruz, it ürür, kervan yürür” ifadelerini kullanmıştı.

Kurul, ifadelerin 6112 sayılı yasayı ihlal ettiği gerekçesiyle Habertürk’e üst sınırdan idari para cezası uygulanmasına karar verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
BDDK'den üç yabancı bankaya işlem yasağı
Sonraki Haber
Canlı Blog | Türkiye ve dünyada Covid-19'la ilgili son gelişmeler