Ana SayfaDünyaABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey Türkiye’de

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey Türkiye’de

HABER MERKEZİ – ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiye’ye geldi. Jeffrey gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye’yle ilgili ‘heyecan verici gelişmeler’ olduğunu söyledi.

ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve beraberindeki heyet, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye geldi.

Ankara Esenboğa Havalimanı’na basın mensuplarına açıklama yapan Jeffrey, Suriye ile ilgili heyecan verici gelişmelerin olduğunu söyledi ve ekledi:

Bu çatışmanın askeri safhasının sona ermesi gerekiyor. Rejim tarafından kazanılacak daha fazla zemin yok.

Rejimin, müzakere masasına dönmesi ve uluslararası toplumun geri kalanıyla ilgilenmesi gerekiyor. Bu bizim önceliğimiz. Bugün ve yarın, Türk yetkililerle de bu konu hakkında konuşacağız.

“Çatışmanın çözümünde, Türkiye masada olmalı”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün (25 Ağustos) yaptığı açıklamada ABD’nin, “NATO müttefiki Türkiye’nin yerine terör örgütlerinin yanında yer alıyor” sözlerinin hatırlatılması üzerine Jeffrey şunları dedi:

Burada bulunduğum son iki yılda bu soruyu kaç kez cevapladım. ABD, Türkiye’nin çok yakın bir müttefikidir. Suriye dışında pek çok alanda bu değerimizi kanıtladık.

Barış Pınarı Harekatı’nın dokuzuncu günü olan 17 Ekim 2019’da, ABD heyeti Ankara’ya geldi ve Türkiye’yle bir mutabakata varıldı. Bunun korunmasını sağlamak için çalışıyoruz. İdlib ve siyasi süreç konusunda çok yakın koordinasyonumuz var ve yaptığımız şeyi aynen yapmaya devam edeceğiz.

Jeffrey, Suriye meselesinin çözümünde Türkiye’nin rolüne ilişkin ise “Türkiye, merkezi konumdadır. Suriye, Türkiye başta olmak üzere tüm komşuları için büyük bir güvenlik ve jeopolitik tehdittir. Bu çatışmanın çözümünde, Türkiye masada olmalıdır” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
DSÖ duyurdu: Afrika 'Çocuk Felci Hastalığı'ndan kurtuldu
Sonraki Haber
Covid-19 pandemisi: Vakalar artışta, hastaneler alarm veriyor