Ana SayfaEkolojiHDP’li Gergerlioğlu: Giresun ‘afet bölgesi’ ilan edilmeli

HDP’li Gergerlioğlu: Giresun ‘afet bölgesi’ ilan edilmeli

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Gergerlioğlu, sel ve heyelanlar nedeniyle en az sekiz kişinin hayatını kaybettiği, birçok kişinin ise kaybolduğu Giresun’un ‘afet bölgesi’ ilan edilmesini istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, Giresun ili ve çevresinin ‘afet bölgesi’ ilan edilmesi için kanun teklifi verdi.

Giresun’da önceki gün başlayan sağanak yağışın sel ve heyelanlara yol açması sonucu en az sekiz kişi hayatını kaybetti, sel sularında kaybolan diğer kişileri arama çalışmaları ise devam ediyor.

Gergerlioğlu kanun teklifinde, can kayıplarının yaşandığını anımsatarak, selde dört köprünün yıkıldığını, birçok ev ve işyerinin sular altında kaldığını, tarım alanlarının zarar gördüğünü ve onlarca hayvanın yaşamını yitirdiğini aktardı.

“Bu pandemi döneminde devlet desteği olmadan Giresun’un yaralarının sarılması mümkün görülmemektedir” diye belirten HDP’li vekil, “Yaraların sarılması yurttaşların zararlarının hızlı bir şekilde tazmin edilmesi için bölgenin acil şekilde afet bölgesi ilan edilmesi gerekmektedir” dedi.

Gergerlioğlu, “Bu sayede yetkililerce neredeyse tamamen çöktüğü söylenen altyapı yenilenebilecek ve halkımızın ekonomik anlamda acıları bir nebze olsun hafifletilebilecektir” diye ekledi.


Giresun’da sel: Altı kişi hayatını kaybetti, kayıplar var


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ÇHD: Ebru Timtik'in sağlık durumu kötüleşti, Yargıtay acilen karar vermeli
Sonraki Haber
SİYAD Ödülleri sahiplerini buldu