Ana SayfaToplumsal CinsiyetMaske bahanesiyle kadını darp eden polislere uzaklaştırma

Maske bahanesiyle kadını darp eden polislere uzaklaştırma

HABER MERKEZİ – İstanbul’da maske takmadığı bahanesiyle bir kadını darp ederek gözaltına alan iki polis görevden uzaklaştırıldı.

İstanbul Kadıköy’deki Altıyol meydanında maske kuralına uymadıkları gerekçesiyle iki kadını durduran polisler sert müdahalede bulundu.

Maskesi burnunu kapatmadığı iddiasıyla durdurulup ceza kesilmek istenen, daha sonra polislerin sözlü tacizine maruz kalan kadınlardan biri darp edilerek gözaltına alındı.

Bu arada maske takmadığı için kadını gözaltına alan polislerden birinin maskesini çene altına takması dikkat çekti.

Sosyal medyada paylaşılan şiddet görüntüsü büyük tepki çekti.

Tepkilerin büyümesi üzerine İstanbul Valiliği iki polisin görevden alındığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklama şöyle:

Kadıköy Osmanağa Mahallesi Söğütlü Çeşme Caddesinde 19.08.2020 tarihinde güvenlik görevlilerimiz tarafından yapılan Sağlık İçin Hepimiz İçin Covid-19 denetlemeleri sırasında R.B isimli kadının, maskesini usulüne uygun şekilde takmadığı görülerek uyarıda bulunulmuştur.

Polis memurlarının uyarısına R.B. hakaret içeren söz ve davranışlarla karşılık vermiş, yapılan ikazlara rağmen bu tutumuna devam etmesi üzerine, gözaltına alınmak istenmiştir. Gözaltına alınma esnasında kesinlikle görmek istemediğimiz görüntülerin yaşanması bizi çok üzmüştür.

Konuyla ilgili olarak Valiliğimizce başlatılan soruşturma kapsamında ilgili polis memurları görevden uzaklaştırılmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
RTÜK'e göre iki kadının ebeveyn olarak sunulması toplumsal yapıyı bozuyormuş
Sonraki Haber
Taksim Meydanı'nda İpek Er için pankart açtıkları için gözaltına alınan kadınlar serbest