Ana SayfaGüncelKayıt dışı gözaltında polis şiddeti: Emniyetin kameraları kapatılmış

Kayıt dışı gözaltında polis şiddeti: Emniyetin kameraları kapatılmış

HABER MERKEZİ – Mardin’de son 3 yılda yaklaşık 30 kez kayıt dışı bir şekilde gözaltına alınan F.A. ve annesinin darp edilmesine ilişkin soruşturmada, TEM Şube Müdürlüğü kameralarının gözaltı günü ve öncesi kapatıldığı ortaya çıktı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 3 yıl önce tutuklanan İsa A.’nın oğlu 16 yaşındaki F.A.’nın, hakkında herhangi bir gözaltı kararı olmamasına rağmen TEM Şube Amiri tarafından yaklaşık 30 kez gözaltına alındığı belirtildi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Ahmet Kanbal’ın haberine göre her defasında kendisine ajanlık dayatılan F.A., 16 Kasım’da bir kez daha bu kez işyerinden gözaltına alındı.

Nusaybin Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’nin bodrum katına götürülen F.A., tanımadığı kişiler hakkında ifade vermeye zorlandı.

Oğlu hakkında bilgi almak için emniyete giden anne Felek A. da, polis tarafından şiddete maruz bırakıldı.

Felek A.’nın, Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusu üzerine soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında ailenin işyerindeki olay gününe ait güvenlik kamerası kayıtları alınarak, incelenmek üzere Jandarma Kriminal Bürosu’na gönderildi.

Yapılan incelemelerin ardından Kriminal Büro ekipleri, ailenin işyerine giderek, bir kez daha kamera kayıtlarını inceledi.

Soruşturmayla ilgili aileye bilgi veren ekipler, soruşturma kapsamında Nusaybin Tem Şubesi’nde de incelemelerde bulunduklarını ancak kameraların kapatılmasından dolayı olay günü ve öncesine ait görüntü elde edilemediğini ifade etti.

Soruşturma sürecinde yaşadıklarını anlatan Felek A., görgü tanıklarının da dinlenmesine rağmen şikayetçi olduğu polis amirinin halen görevde olduğunu dile getirdi.

Polis amirinin soruşturmaya müdahale etmesinden dolayı endişeli olduğunu kaydeden Felek A. söz konusu polis amirinin geçtiğimiz günlerde yapılan bir GBT kontrolü sırasında tanık olarak dinlenen bir kişinin oğluna “Babana selam söyle” şeklinde tehdit mesajı gönderdiğini de aktardı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkiye ile İran arasında 'şiir' gerilimi
Sonraki Haber
Zrîng’ın yeni sayısı raflarda