Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİki çocuğuna cinsel istismarda bulunan erkek, 5. duruşmada tutuklandı

İki çocuğuna cinsel istismarda bulunan erkek, 5. duruşmada tutuklandı

HABER MERKEZİ – Adana’da 5 ve 6 yaşındaki çocuklarını cinsel istismara maruz bırakan erkek, beşinci duruşmada tutuklandı.

Adana’da 5 ve 6 yaşlarındaki iki çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan M.A.K. hakkında açılan davanın beşinci duruşması bugün yapıldı.

Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan davaya, tutuksuz yargılanan M.A.K. ile avukatı, çocukların annesi B.K. ve avukatı ile çok sayıda kadın katıldı.

Bu duruşma, eksiklikler içeren ilk iddianameye göre tutuksuz yargılanan M.A.K.’nin “çocuğun nitelikli istismarı” suçundan hazırlanan yeni iddianame sonrası yapılan ilk duruşması.

Yeni iddianame sonrası beyanı alınan sanık M.A.K., suçunu inkar ederek, beraatini talep etti.

Yeni iddianameye dair Savcılık makamının verdiği mütalaada, sanık hakkında “Basit cinsel istismar” ve “müstehcenlik”suçlarından ceza verilmesi istendi.

Mahkeme heyeti ayrıca bunlarla bağlantılı olarak bir hastanede memur olarak çalışan sanığın kamu hizmetlerinden men edilmesini talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti sanığın tutuklanmasına karar vererek, duruşmayı 1 Ekim’e erteledi.

Tutuklama kararını olumlu bir gelişme olarak değerlendiren çocukların avukatı Sevil Aracı Bek, aylardır bu kararı beklediklerini ve sanığın tutuksuz yargılanmasının adalet duygusunu yaraladığını söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkiye ve Yunanistanlı 350 kadından barış çağrısı
Sonraki Haber
Yargıtay'dan ÇHD ve HHB’li 14 avukatın cezalarına onay