Ana SayfaEkonomiKayyumdan Karslı üreticiye darbe

Kayyumdan Karslı üreticiye darbe

HABER MERKEZİ – Kars Belediyesi’ne atanan kayyum, belediye iştirak şirketi olan Beltaş A.Ş. bünyesinde “KarSbel” markasıyla kente ait doğal ürünlerin satışının yapıldığı kooperatifle ilişiğini kesti.

HDP, 31 Mart 2019 tarihindeki yerel seçimlerde Kars Belediyesi’ni, MHP’li önceki yönetimin bıraktığı 400 milyon TL’lik borçla devraldı.

Eşbaşkanlar Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca’nın, kentte üretilen ürünleri tüm Türkiye’ye dağıtmak amacıyla kurulan Kars Belediyesi Çalışanları Kooperatifi’ydi.

Kooperatif, Ağustos 2019’da Kars’a özgü kaşar, gravyer, bal, tereyağı, çeçil peyniri gibi ürünleri aracıları ortadan kaldırarak doğrudan üreticiden tüketiciye ulaştırma hedefiyle kuruldu.

Üretilen ürünler, belediyenin iştirak şirketi olan Beltaş A.Ş. bünyesinde “KarSbel” markasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir gibi merkezlerde satışa sunulmaya başlandı.

Anlaşma feshedildi

HDP’li Eşbaşkanlardan Ayhan Bilgen’in ‘Kobani’ soruşturması kapsamında tutuklanması, hemen ardından da Şevin Alaca’nın cezaevine konulmasıyla Kars Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Vali Türker Öksüz, Kars Belediyesi Çalışanları Kooperatifi ile olan anlaşmayı feshetti.

Bu kararla birlikte belediyenin internet sitesinde yer alan sayfa da, “güncelleme” gerekçesiyle erişime kapatıldı.

Konuyla ilgili Gazete Duvar’dan Serkan Alan’a konuşan KarSbel markalı ürünlerin Ankara’da satıldığı Bizim Değirmen Kooperatifi Başkanı Veli Saçılık, kayyum atanmasının ardından belediyeyle olan anlaşmalarının sonlandırıldığını ve KarsBel markasının kayyum yönetimi tarafından lağvedildiğini belirtti.

Büyük bir borç, ödenmişleri de geri istemeyle karşı karşıyayız. Ortada bir marka vardı ve onu lağvedip tamamen Ayhan Bilgen’in yaptıklarına el koyma gibi bir tutumları var. Kayyım namaz kılmadan önce içeriye girer girmez, ‘Ankara’ya ne gönderdiniz, orada ne var ne yoksa geri getirin, alacak belgelerini gönderin’ demiş. Bugün bazı ödemeleri yeniden talep ediyorlar. Onların post cihazlarını kullanıyorduk. ‘O post cihazı bizim, ödemelerden düşülmez’ diye bizim sattığımız şeylerin üzerine konuyorlar. KarsBel markasını tamamen kapatıp oradaki kooperatifçilik mantığını yok etme kararı aldılar. Ayhan Başkan üç şehirdeki kooperatifi geliştirmek için temsilci atamıştı, onları işten çıkardılar. KarsBel’in tasfiye sürecini de başladılar.




Önceki Haber
Çorum'da maden ocağında göçük: Bir işçi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Boşanma aşamasında olduğu Nisa Ece'yi öldüren Recep İnçke'ye ağırlaştırılmış müebbet