Ana SayfaGüncelEMEP’in yeni Genel Başkanı Ercüment Akdeniz

EMEP’in yeni Genel Başkanı Ercüment Akdeniz

HABER MERKEZİ – Emek Partisi’nin dokuzuncu olağan kongresinde genel başkanlığa Ercüment Akdeniz seçildi.

Emek Partisi (EMEP) 9. Olağan Kongresi, “Sömürüye, salgına, savaşa karşı birlik, dayanışma, mücadele” sloganıyla dün Ankara’da gerçekleştirildi.

Yapılan seçimde Ercüment Akdeniz, partinin yeni genel başkanı seçildi.

“İş, ekmek, özgürlük” sloganlarıyla kürsüye çıkan Akdeniz, “Selma (Gürkan) Başkan’a, partime, fabrika ve işletme örgütleri toplamı olarak tüm örgütümüze, gençlik örgütümüze, kadın yoldaşlarımıza, yüzlerce birim örgütümüze bizi görevlendirdikleri için çok teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına başladı.

Bunun bir bayrak devri olduğunu belirten Akdeniz, Emek Partisi’nde kolektif önderliğin temel ilke olduğunu ifade etti. Bu görevi hep birlikte yürüteceklerini dile getiren Akdeniz, şöyle devam etti:

Ekonomik kriz, pandemi koşulları ve olabildiğince despotik baskıların altında dokuzuncu kongremizi gerçekleştiriyoruz. Sermayeye teşviklerin, işçi ve emekçilere acı reçetenin sunulduğu, yoksullara sürü bağışıklığının reva görüldüğü bir dönemdeyiz. Bu süreçte pandemiye karşı mücadelede hayatını kaybeden sağlık emekçilerini halk kahramanları olarak görüyoruz. Onların salgına yakalanmaması için gerekli önlemlerin alınmamasını eleştiriyoruz.

Fabrikalarda giderek yayılan salgında emekçilerin hayatını kaybettiğine de dikkat çeken Akdeniz, “Kongremiz emekçilere bunu reva gören kapitalizmden hesap soracak bir kongredir” dedi.

İspanyol gribi zamanında Sovyetler Birliği’nin salgına karşı mücadelesini örnek veren Ercüment Akdeniz, “21. yüzyılın en büyük talihsizliği dünyanın sosyalizm, halk demokrasileri, güçlü sendikalar olmadan salgına yakalanmış olmasıdır. Sosyalizm ihtiyacı pandemi sürecinde kendisini tüm gerçekliğiyle bir daha ortaya koydu” ifadelerini kullandı.

Anayasa çağrısı

Anayasa tartışmalarına da değinen Akdeniz, “Bizim ihtiyacımız olan demokratik, halkçı, barajların ortadan kalktığı, işçi sınıfının siyasal ve sendikal bakımdan örgütlülüğü önündeki engellerin kaldırıldığı bir anayasadır. 9’uncu kongremiz demokratik ve halkçı bir anayasanın tartışılması çağrısını da yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan 25 Kasım’da alanlara çıkacak kadınları şimdiden selamladığını dile getiren Akdeniz, kadınlara yönelik şiddet, sömürü ve baskıya karşı mücadeleyi yükselteceklerini dile getirdi.

Yönetim kurulu da belli oldu

Emek Partisi Genel Başkanı’nın Ercüment Akdeniz’in seçildiği kongrede Genel Yönetim Kurulu’na şu isimler seçildi:

Adile Doğan, Mehmet Arif Koşar, Arzu Erkan, Erkan Sarıoğlu, Gürsoy Turan, Halil İmrek, Hüseyin Deniz Ortakçı, İhsan Çaralan, İskender Bayhan, İsmet Dursun, Mehmet Türkmen, Mustafa Umut Yeğin, Nedim Köroğlu, Nuray Sancar, Orhan Kurul, Sedat Başkavak, Selma Gürkan, Sema Barbaros Durmuş, Sevda Karaca Demir, Seyit Aslan, Sinancem Alikoç, Şengül Karadağ Bayhan, Tarık Erkan, Tuncay Sağıroğlu, Veli Doğan, Yakup Aslandoğan.

Merkez Disiplin Kurulu’na ise Fevzi Ayber, İbrahim Akkaya, Kamil Tekin Sürek, Mazlum Sarısaltık, Mustafa Taşkale, Olcay Köroğlu, Olcay Ozak seçildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde yangın
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.