Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Arınç’ın çıkışı ile ilgili yorum

Erdoğan’dan Arınç’ın çıkışı ile ilgili yorum

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arınç’ın gündeme taşıdığı ‘Kavala ve Demirtaş tahliye edilmeli’ yönündeki sözlerine değinerek, “Hiç kimsenin şahsi ifadeleri, Cumhurbaşkanı ile hükümetimizle ilişkili hale getirilemez” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Isparta, Burdur, Gümüşhane, Kastamonu ve Sinop il kongrelerine video konferans yöntemiyle katıldı.

“Değişim kararlılığımızdan hiç vazgeçmedik” diyen Erdoğan, bir kez daha ‘reform söylemi’nde bulunarak “Şimdi yeni hukuk ve ekonomi reformlarıyla bunu daha da ileri taşıyacak bir atılım başlatıyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi AKP’li Bülent Arınç’ın, iş insanı Osman Kavala ve HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesi gerektiği yönündeki çıkışına da değinen Erdoğan, “Geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi ifadeleri Cumhurbaşkanı ile hükümetimizle, partimizle ilişkili hale getirilemez” dedi.

Arınç, katıldığı bir canlı yayında “Kavala’nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş’ın da tahliyesi olabilir” şeklinde konuşmuştu.

Sözlerinin devamında “Cumhur İttifakı’nın gidişatından gayet memnunuz. Sayın Bahçeli’ye ve tüm MHP camiasına her hususta yanımızda bulundukları için bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” diyen AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

Terör örgütleriyle el ele, kol kola, omuz omuza Ankara’dan İstanbul’a yürüyenlerle birlikte olamayız. Gezi olaylarının finansörü olanlarla hiçbir zaman bir arada olamayız. Biz Kobani’yi unutamayız. Yasin Börü’lerimizin ölümüne neden olanlar, Kobani katliamının failleri, Tayyip Erdoğan ve dava arkadaşları tarafından asla savunulamaz. Bizim ne dediğimiz, nerede durduğumuz, nereye gittiğimiz bellidir ve istikametimizde en küçük bir değişiklik yoktur.

Diğer yandan Batı’ya ılımlı mesajlar vermeye devam eden Erdoğan, “Kendimizi Avrupa’nın ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Bizi başka arayışlara mecbur bırakmadıkları sürece tercihlerimizi hep Batı’dan yana kullandık” ifadelerini kullandı.

  Erdoğan ve Kalın'dan AB'ye mesaj



Önceki Haber
DSÖ'den Avrupa'ya üçüncü dalga uyarısı
Sonraki Haber
Cumartesi Annesi Zeycan Yedigöl yaşamını yitirdi