Ana SayfaDünyaCovid-19 pandemisinde can kayıpları 1.4 milyona yaklaştı

Covid-19 pandemisinde can kayıpları 1.4 milyona yaklaştı

HABER MERKEZİ – Dünya genelinde Corona virüsü salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 1 milyon 400 bine yaklaşırken, vaka sayısı da 59 milyonu aştı. Resmi verilere göre 12 bini aşkın kişinin insanın hayatını kaybettiği Türkiye’de ise günlük ‘hasta’ sayısı 7 bin bandına yaklaştı. Gelişmeler sayfamızda.

 


İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı: İstanbul’da bugün 442 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mezarlıklar Daire Başkanlığı, bugün (23 Kasım) kentte 201’i ‘bulaşıcı hastalıklar’ olmak üzere 442 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığı’nın bugünkü verilerine göre Türkiye genelinde 153 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün kentte ‘bulaşıcı hastalık’tan vefat edenlerin sayısının 186 olduğunu açıklamıştı.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Akın ‘Corona’ya yakalandı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Covid-19 test sonucunun pozitif çıktığını duyurdu.


Kadıköy esnafı: Ölmek de batmak da istemiyoruz

Salgınla mücadele kapsamında birçok işyerinin kapatılmasından ağır etkilenen Kadıköy esnafı, yetkilileri tedbir alırken ekonomiyi de göz önünde bulundurmaya çağırdı ve “Ölmek de batmak da istemiyoruz” uyarısı yaptı.


Sağlık Bakanlığı: Son 24 saatte 153 kişi hayatını kaybetti, 6 bin 713 ‘yeni hasta’ tespit edildi

Sağlık Bakanlığı’nın “Türkiye Covid-19 Hasta Tablosu”na göre, toplam ‘hasta’ sayısı 453 bini aştı.

Bugün ülke genelinde 161 bin 125 test yapıldığı ve 6 bin 713 ‘yeni hasta’ tespit edildiği açıklandı.

Bir gün içinde 153 kişinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği, 3 bin 254 kişinin ise hastalığı atlattığı bildirildi.

Böylece toplam ‘hasta’ sayısı 453 bin 535’e, toplam can kaybı ise 12 bin 511’e yükseldi.


Bakan Koca: Erciyes Üniversitesi’nin faz-1 aşısı 44 gönüllüde denendi, yan etki yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) desteğiyle Erciyes Üniversitesi’nde geliştirilen Covid-19 aşısının faz-1 çalışmasında 44 gönüllüye aşı uygulandığını, şu ana kadar ciddi bir yan etki görülmediğini duyurdu.

Koca, ikinci doz aşılamanın ise 26 Kasım-14 Aralık tarihleri arasında yapılacağını belirtti.


İki sağlık çalışanı daha ‘Corona’dan yaşamını yitirdi

Türk Tabipleri Birliği (TTB), sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla, İstanbul Eczacı Odası Onur Kurulu eski üyelerinden Eczacı Erhan Yüksel ile İstanbul Acıbadem Sağlık Grubu çalışanı İhsan Sarohan’ın Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.


HDP salgına karşı acilen alınması gereken önlemleri sıraladı

Corona virüsü salgınında gelinen noktaya ilişkin açıklama yapan HDP, “İktidar pandemi konusundaki stratejisinin yanlışlığını kabul edip istifa etmelidir” dedi ve acilen alınması gereken önlemleri sıraladı.


“Türkiye’de pandeminin ikinci dalgası değil bir tsunami”

Genel Sağlık-İş İzmir Şube Başkanı Tarık Doğan, Türkiye’de yaşananın pandeminin ikinci dalgası değil bir ‘tsunami’ olduğunu dile getirdi. Doğan, 2-3 hafta ülke çapında tam karantina uygulanması gerektiğini söyledi.


Oxford’un Covid-19 aşısı yüzde 70 koruma sağladı

Oxford Üniversitesi’nin ilaç şirketi AstraZeneca ile birlikte  geliştirdiği Corona virüsü aşısının, Covid-19 hastalığına karşı yüzde 70 koruma sağladığı açıklandı.

BBC Sağlık ve Bilim Muhabiri James Gallagher, bu açıklamanın hem başarı hem hayal kırıklığı olarak görülebileceğini aktardı.

Pfizer/BioNTech ile Moderna şirketleri daha önce, geliştirdikleri aşıların hastalığa karşı yüzde 95 civarında koruma sağladığını açıklamışlardı.

Ancak Oxford Üniversitesi’nin geliştirdiği “AZD1222” isimli aşının çok daha ucuz olduğu, daha kolay depolandığı ve dünya çapında dağıtımının daha kolay olacağı biliniyor.

Yine de denetleyici kurumlar tarafından onaylanması halinde, Oxford Üniversitesi’nin aşısı Corona virüsü salgınıyla mücadelede önemli rol oynayacak.


İmamoğlu: Dün İstanbul’da bulaşıcı hastalıktan vefat sayısı 186

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün kentte ‘bulaşıcı hastalık’tan vefat edenlerin sayısının 186 olduğunu açıkladı.

Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde esnafların soruları üzerine konuşan İmamoğlu, “Eğer pandemiyle ilgili bir daraltma yapıyorlarsa, ben, pandemiyle ilgili alınan her tedbire saygı duyuyorum; açık söyleyeyim. Buna siz de saygı duyun. Bu konuda benim dilimin kemiği yok” dedi ve ekledi:

“Çünkü ben konuşmazsam, ne yapacağım? Mecburum konuşmaya. Dün akşam, bulaşıcı hastalıktan İstanbul’daki vefat sayısı 186. Ben şimdi ne yapayım yani; susayım mı, yutkunayım mı? Ben, uyuyamadım ki gece. Defin sayımız, 450’lere doğru yürüyor. Yani yetiştiremiyoruz. Normal Kasım ayında bizim definimiz, İstanbul’da 202, 190, 180 kişidir. Şu anda 450’ye doğru gidiyor. Bu kadar zor durumdayız. Bunu bilin.”

Sağlık Bakanlığı’nın “Türkiye Covid-19 Hasta Tablosu”na göre, dün ülke genelinde Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısını 139 olarak açıklamıştı.


Sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 9 bin 583 kişiye işlem yapıldı

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, hafta sonu Corona virüsü salgınına yönelik getirilen sokağa çıkma kısıtlama kararlarına uymayan 9 bin 582 kişiye adli ve idari işlem uygulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kısıtlama kararına vatandaşlarımız büyük oranda uyum sağlamıştır. Az sayıda da olsa kısıtlama kararına uymayan vatandaşlarımıza ise idari ya da adli işlem uygulanmıştır. Söz konusu kısıtlama kararına uymayan toplam 9 bin 583 kişiye Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK’nın ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem yapılmıştır.”


Kadirli Devlet Hastanesi’nde ’50 sağlık çalışanı Covid-19 pozitif’

Fotoğraf: İHA

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki devlet hastanesinde görev yapan 50 sağlık çalışanının Corona virüsü testlerinin pozitif çıktığı belirtildi.

İHA’nın haberine göre Kadirli Devlet Hastanesi’nde son 3 günde yapılan testlerde pozitif çıkan 50 sağlık çalışanı arasında doktor, hemşire, otomasyon, temizlik görevlisi ve güvenlik görevlileri var.

Haberde, ‘Corona’ya yakalanan sağlık çalışanlarının karantinaya alındığı ve temaslılar için de filyasyon çalışması başlatıldığı ifade edildi.

Hastane çalışanlarına test yapılmaya devam edilirken, virüse yakalanan sağlık emekçisi sayısında artış olacağından endişe ediliyor.


Covid-19 aşısının uygulanmasına Aralık başında başlanabilir

Fotoğraf: AFP

ABD’de Corona virüsünün yol açtığı Covid-19 hastalığına karşı geliştirilen aşının uygulanmasına 11 Aralık’ta başlanabileceği belirtiliyor.

ABD aşı programının başında bulunan Dr. Moncef Slaoui, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, aşının onaylanmasının ardından 24 saat içinde aşıyı uygulanacağı alanlara taşımayı planladıklarını belirtti.

Dr. Slaoui, aşıya onay verilmesinin ardından 1-2 gün içinde uygulanmasına başlanabileceğini de sözlerine ekledi.

Pfizer ve BioNTech şirketlerinin birlikte ürettiği ve iki doz uygulanması gereken aşının onaylanması için geçtiğimiz Cuma günü ABD Gıda ve İlaç İdaresi’ne (FDA) başvuruda bulunulmuştu. FDA, 10 Aralık gününde aşının onaylanıp onaylanmaması için bir araya gelecek.

Yüzde 95 etkili olduğu belirtilen aşının yıl sonuna kadar 50 milyon doz üretilmesi amaçlanıyor.

Diğer yandan Telegraph gazetesi, aşının Britanya’da ABD’den çok daha önce uygulanmaya başlayabileceğini öne sürdü.

Gazetenin ismini vermediği hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Pfizer ve BionTech’in geliştirdiği Covid-19 aşısının bir haftadan kısa bir süre içerisinde onay alabileceği aktarıldı.

Hükümetin aşının uygulanmasına 1 Aralık’ta başlanmasını, Nisan ayı itibarıyla ülkedeki bütün yetişkinlerin aşılanmasını planladığı iddia edildi.

  • BBC Türkçe’deki haberin tamamı BURADA

Ara tatil bitti, uzaktan eğitim bugün başladı

Türkiye’de ilk ara tatilin ardından uzaktan eğitim süreci bugün başladı.

Uzaktan eğitime 4 Ocak 2021 Pazartesi gününe kadar devam edilecek.

Birinci dönem ara tatili 16 Kasım Pazartesi günü başlamış, 20 Kasım Cuma sona ermişti.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan son kabine toplantısında, 20 Kasım 2020’den 4 Ocak 2021’ye kadar tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesi kararı alınmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili kurumlar arasında yapılan istişareler sonucunda ise resmi ve özel anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmasına karar verilmişti.

Okul öncesi eğitim kurumlarında, haftada 5 gün ve günde 6 saat yüz yüze eğitim yapılacak ve bir etkinlik saati 30 dakika olacak şekilde planlanacak.

Fiziki imkanları uygun okul öncesi eğitim kurumlarında da, salgınla ilgili tüm tedbirlerin alınması şartıyla çocuk kulüpleri açılabilecek.


Haldun Dormen ‘Corona’ya yakalandı

Oyuncu Haldun Dormen, yaptırdığı Corona virüsü testinin pozitif çıktığını duyurdu. Dormen, “Hep birlikte bu virüsün üstesinden geleceğimize inanıyorum” açıklamasında bulundu.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Haldun Dormen (@haldundormen)’in paylaştığı bir gönderi


Dünya genelinde yaklaşık 59 milyon insan ‘Corona’ya yakalandı

Dünya genelinde Covid-19 salgını verilerinin derlendiği “Worldometers” adlı internet sitesinin aktardığına göre;

  • Corona virüsü vakaları: 58,985,500
  • Can kayıpları: 1,393,671
  • İyileşenler: 40,766,904
  • Aktif vakalar: 16,824,925

Vaka sayısının en yüksek olduğu ilk beş ülke şöyle:

  • ABD (12,588,661)
  • Hindistan (9,140,312)
  • Brezilya (6,071,401)
  • Fransa (2,140,208)
  • Rusya (2,089,329)

Can kaybı sayısının en yüksek olduğu ilk beş ülke ise şöyle:

  • ABD (262,696)
  • Brezilya (169,197)
  • Hindistan (133,773)
  • Meksika (101,676)
  • Britanya (55,024)

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gümüşhane'de iş cinayeti: Elektrik akımına kapılan operatör hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Mardin’deki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı