Ana SayfaGüncelErdoğan’a göre İzmir depremi, “CHP’nin enkaz altında kaldığı bir deprem”

Erdoğan’a göre İzmir depremi, “CHP’nin enkaz altında kaldığı bir deprem”

HABER MERKEZİ – İzmir’de 114 insanın hayatını kaybettiği depreme ilişkin konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İzmir depremi, CHP’nin enkaz altında kaldığı bir depremdir” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kocaeli 7. Olağan İl Kongresi’nde konuştu.

Erdoğan, sözlerine “Ermenistan tarafından işgal edilen yedi şehrini, yedi rayonunu ve Dağlık Karabağ’ı kurtarmak için mücadele eden Azerbaycanlı kardeşlerimizin Şuşa zaferini tebrik ederek” diyerek başladı.

“Ermenistan’ın saldırganlığı ile başlayan çatışmaların ardından adım adım işgal altındaki şehirlerini ve Karabağ’ı özgürlüğüne kavuşturan Azerbaycanlı kardeşlerimizin sevinci, bizim de sevincimizdir” diyen Erdoğan, konuşmasının devamında ise 30 Ekim İzmir Depremi’ne değindi.

114 kişinin hayatını kaybettiği depremde yaralanan bin 35 kişiden üçü ağır olmak üzere 24’ünün halen hastanede tedavi gördüğünü söyleyen Erdoğan, “İhtiyaca göre arttırılmak üzere şimdilik bin 312 adetlik iki konteyner kent kurulmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Bu konteyner kentler iki hafta içinde kullanıma hazır hale gelecek. Hasar tespit çalışmalarını Salı gününe kadar bitiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Deprem üzerinden CHP’ye de yüklenen Erdoğan, “İzmir depremi, CHP’nin enkaz altında kaldığı bir depremdir. İzmir’de ruhsatlandırmayı CHP belediyeleri yapmadı mı? Nasıl oluyor da iktidara fatura kesiyorsunuz” diye konuştu.

Erdoğan, “Her yerde ‘yatay mimari’ diye bağıran bir Cumhurbaşkanı var ama siz dikey mimariyi tercih ettiniz. Bunun adı yüzsüzlükten öte ahlaksızlıktır” diyerek sözlerini noktaladı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Joe Biden'a AB'den çağrı, Tahran'dan 'hataları telafi etme' mesajı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.