Ana SayfaGüncelİzmir depreminde can kaybı 115’e yükseldi

İzmir depreminde can kaybı 115’e yükseldi

HABER MERKEZİ – 30 Ekim İzmir Depremi’nde hayatını kaybedenlerin sayısının 115’e yükseldiği açıklandı, yaralılardan 23’ünün tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Ege Denizi’nde, 30 Ekim Cuma günü saat 14.51’de merkez üssü İzmir’in Seferihisar açıkları olan şiddetli bir deprem meydana gelmişti.

Depremin büyüklüğü; AFAD tarafından 6.6, Kandilli Rasathanesi tarafından 6.9, ABD Jeoloji Araştırmaları Merkezi (USGS) tarafından ise 7 olarak ölçülmüştü.

Depremde İzmir’in Bayraklı ilçesinde çok sayıda bina yıkılmış, 114 kişinin hayatını kaybettiği ve bin 35 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada yaralanan bin 35 kişiden üçü ağır olmak üzere 24’ünün halen hastanede tedavi gördüğünü bildirmişti.

Akşam saatlerinde yazılı bir açıklama yapan AFAD, hayatını kaybedenlerin sayısının 115’e yükseldiğini bildirdi.

Açıklamada, “Yaralanan 1034 vatandaşımızdan 1011’i taburcu edilmiş olup 23 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir” bilgisi de paylaşıldı.

İzmir’de yürütülen arama ve kurtarma çalışmalarının tamamlandığı hatırlatılan açıklamada, “enkaz kaldırma çalışmaları titizlikle devam etmektedir” denildi.

  İzmir depreminde yaşamını yitirenler
  İzmir depreminin öğretemedikleri
  Öldüren deprem değil

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bakan Albayrak istifa ettiğini açıkladı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.