Ana SayfaToplumsal CinsiyetTahliye edilen cinsel istismar failleri yurtdışına kaçtı

Tahliye edilen cinsel istismar failleri yurtdışına kaçtı

HABER MERKEZİ – Hatay’da 13 yaşındaki kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan beş sanık tutuklu yargılandıkları davanın ilk duruşmasında tahliye edilirken, karar duruşmasında yaklaşık 40’ar yıl hapis cezasına çarptırıldılar. Ancak sanıklardan dördünün yurtdışına kaçtığı ortaya çıktı.

Hatay’da yaşayan ve Ocak 2014’te 13 yaşında olan bir kız çocuğu, dört erkek tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı.

DHA’nın haberine göre hafta sonları bir paketleme fabrikasında çalışan çocuk, aynı fabrikada çalıştığı Selma Akın ile birlikte eve dönüyordu.

Akın bir süre sonra, çocuğu farklı bir sokağa yönlendirdi. İkili kısa bir süre yürüdükten sonra, sokağın içinde otomobili ile bekleyen Abdullah Gülücü, çocuğu zorla arabaya soktu. Bu sırada Akın da Gülücü’ye yardım etti.

Gülücü, çocuğu cinsel istismara maruz bırakıp, eğer bunu anlatırsa babasını öldürmekle tehdit etti.

Bundan 1 ay sonra çocuk bu kez de Gülücü ve kardeşi Yusuf Gülücü tarafından alıkonularak cinsel istismara maruz bırakıldı.

İstismar, Ocak 2015’te de devam etti. Bu kez Gülücü kardeşlerin yanı sıra Mehmet Zarif Gündoğan ve Nasreddin Halbaba’da çocuğa istismarda bulundu.

Sistematik cinsel istismar bir yıl sonra ortaya çıktı ve 31 Temmuz 2015’te beş kişi gözaltına alındı.

Selma Akın dışında, diğerleri verdikleri ifadede suçlamaları reddetti. Ancak Akın da savcılık aşamasında verdiği ilk ifadenin baskı altında alındığını öne sürdü.

Akın’ın, “Tanımıyorum” dediği Abdullah Gülücü ile bir yıl içinde 378 kez telefonla görüştüğü ortaya çıktı.

Sanıklardan bir kısmı, savcılık sorguları sonrası tutuklandı. Çocuk için alınan Hatay Adli Tıp Kurumu raporu ve alınan psikolog raporlarında, beden ve ruh sağlığının bozulduğu kaydedildi. Raporlarda, uğradığı istismarı doğrulayan bilgiler yer aldı.

Tutuklanan erkekler ve Selma Akın ilk duruşmada tahliye edildi.

5 yıldır süren davanın karar duruşmasında Abdullah Gülücü’ye 28 yıl 9 ay, kardeşi Yakup Gülücü’ye 37 yıl 8 ay, Selma Akın’a 14 yıl, Nasreddin Halbaba ile Mehmet Zarif Gündoğan’a ise 36’şar yıl 3’er ay hapis cezası verildi.

Diğer sanıklar Ö.M., M.M. ile M.N. ise beraat etti. Sanıklardan Akın tutuklanırken, ceza alan diğer sanıkların ise yurtdışına kaçtıkları öğrenildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ağrı'da mültecileri taşıyan araç devrildi: 17 yaralı
Sonraki Haber
Türkiye İran'a iade ederse 12 yıl hapis yatacak