Ana SayfaGüncelVeli Saçılık’ın banka hesabına haciz

Veli Saçılık’ın banka hesabına haciz

HABER MERKEZİ – OHAL döneminde çıkarılan KHK ile işine son verilen Veli Saçılık’ın banka hesabına, Yüksel Caddesi’ndeki protesto eylemleri sırasında kesilen idari para cezaları nedeniyle haciz konuldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü’nde sosyolog olarak görev yaparken 22 Kasım 2016’da çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden ihraç edilen Veli Saçılık’ın bankadaki parasına el konuldu.

Aynı zamanda HDP MYK Üyesi olan Saçılık, banka hesaplarına haciz konulduğunu Twitter üzerinden duyurdu.

Veli Saçılık hakkında

Veli Saçılık, bildiri dağıttığı gerekçesiyle gözaltına alınmış ve örgüt üyeliği suçlamasıyla 1995’te tutuklanmıştı.

İki buçuk ay tutuklu kalan Saçılık, daha sonra serbest bırakıldı ancak cezasının kesinleşmesi üstüne 1998’de yeniden tutuklandı.

19 Aralık Katliamı öncesi 5 Temmuz 2000’de Burdur Cezaevi’ne yapılan operasyonda koğuşa dozerle girildi, dozer Saçılık’ın kolunu kopardı. Kolu ertesi gün sokakta, bir köpeğin ağzında bulundu.

Saçılık’a “isyan ettiği” gerekçesiyle dava açıldı.

Cezası tamamlandıktan sonra kopan kolu için tazminat davası açan Saçılık Antalya 1. İdare Mahkemesi’nin 2005 yılında verdiği kararla yaklaşık 250 bin lira maddi ve manevi tazminat aldı.

Karara Adalet Bakanlığı itiraz etti.

Danıştay 10. Dairesi’nde görülen dava 26 Haziran 2013’te sonuçlandı.

Danıştay kopan kolu ve uğradığı işkence nedeniyle Antalya 1. İdare Mahkemesi’nin verdiği kararı iptal etti ve faizleriyle birlikte Veli Saçılık’tan yaklaşık 700 bin lirayı geri vermesini istedi. İptalin gerekçesi, Saçılık’ın jandarmaya taş atarak karşı koymasıydı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19 pandemisinde aktif vaka sayısı 15 milyonun üzerinde
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.