Ana SayfaToplumsal CinsiyetBir kadına işkence edip, arabayla üzerinden geçen Çiçek’e 53 yıl hapis istedi

Bir kadına işkence edip, arabayla üzerinden geçen Çiçek’e 53 yıl hapis istedi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da kendisinden ayrılmak isteyen kadını kesici aletle yaralayıp cinsel saldırıya maruz bırakmaya çalışan sonra da arabayla üzerinden geçen Emre Çiçek hakkında 53 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul’da yaşayan Emre Çiçek isimli erkek, 6 Şubat 2019 tarihinde kendisinden ayrılmak isteyen Rabia Kaçmaz’ı çalıştığı tekstil atölyesine götürdü.

Çiçek’in “Sana bir sürprizim olduğunu söylemiştim” diyerek Kaçmaz’ın gözünü siyah bantla kapatmaya çalıştı ancak buna müsaade etmeyen kadın kaçmaya çalıştı.

Çiçek bu sırada kadınının ellerine plastik kelepçe taktı, ayaklarını da bağladı.

DHA’nın haberine göre Çiçek kadını darp edip, “Seni buraya cezalandırmak için getirdim, buradan çıkamayacaksın. Seni burada parçalayacağım” dedi.

Erkek ardından da Kaçmaz’a yönelik cinsel saldırı girişiminde bulundu.

Bir süre sonra dışarı çıkan erkek, yanında Yunus Kıldır ile atölyeye geri döndü.

Yunus Kıldır’ın Çiçek’e, “Beni bu işe bulaştırma. Merak etme kimseye bir şey söylemem” diyerek arkasını dönüp gitmeye çalıştığı ve Çiçek’in de “Dur bir dakika” diyerek onunla birlikte dışarı çıktığı belirtildi.

Geri dönen iki erkek Kaçmaz’ı bir çuvala koyarak, aracın bagajına koydu.

Sonra da Çiçek aracı Avcılar Firuzköy’deki göl kenarında park edip, kadını bagajdan çıkararak tekmeledi ve arabayla üzerinden geçti.

Çiçek ardından arayarak babasına yaptıklarını anlattı ve emniyete giderek teslim oldu.

Olay yerine giden polis ekipleri, Kaçmaz’ı domuz bağı ile bağlanmış halde buldu. Hastaneye kaldırılan Kaçmaz, uzun süre yoğun bakımda kaldı.

Gözaltına alınan Çiçek tutuklanarak cezaevine götürüldü. Çiçek ile ona yardım eden Kıldır hakkında dava açıldı.

Tutukluluğuna devam kararı

Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Çiçek, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Duruşmada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Büşra Öztürk ve AHBAP Platformu avukatı Betül Öztulum’un da aralarında bulunduğu taraf avukatları yer aldı.

Mahkeme başkanı, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı’ndan gelen raporda Kaçmaz’ın boyun bölgesindeki kesi sonucu ses tellerinde hasar oluşturduğu tespitine yer verildiğini aktardı.

Bu hasar nedeniyle oluşan ses kısıklığının kadının konuşmasında sürekli zorluğa neden olduğunun bildirildiğini de söyledi.

Ardından savcı mütalaasını sundu. Mütalaada Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi tarafından düzenlenen raporda sanık Emre Çiçek’in üzerine atılı suçlara karşı ceza sorumluluğunun tam olduğunun belirlendiği de vurgulandı.

Mütalaada Çiçek’in “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmeye teşebbüs etme”, “Birden fazla kişi ile birlikte kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “Cinsel saldırı” suçlarından toplamda 19 yıldan 53 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Diğer sanık Yunus Kıldır hakkında ise “Birden fazla kişi ile birlikte kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçundan 4 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Çiçek’in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Heyet taraflara mütalaa hakkında beyanlarını hazırlaması için süre vererek duruşmayı erteledi.




Önceki Haber
Hakkari'de 15 gün süreyle eylem ve etkinlik yasağı
Sonraki Haber
Cumhuriyet'e 'ekonomik sopa': 28 günlük ilan kesme cezası