Ana SayfaGüncelHDP’li Sarısaç’a hakaret eden kişi hakkında ‘takipsizlik’

HDP’li Sarısaç’a hakaret eden kişi hakkında ‘takipsizlik’

HABER MERKEZİ – HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç’a sosyal medya hesabı üzerinden küfreden kişi hakkında ‘aradan 6 ay geçmiş’ denilerek takipsizlik kararı verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Murat Sarısaç, sosyal medya hesabı üzerinden kendisine küfreden Mahmut Köse hakkında bir süre önce avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan başvuruda Köse’nin, “Sesli ve yazılı bir ileti ile hakaret etme” suçu işlediği kaydedildi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Müjdat Can’ın haberine göre savcılık, yapılan başvuruya dair “kovuşturmaya yer yoktur” kararı verdi.

Kararda, “şüpheli tarafından yapılan paylaşımın 31 Ocak 2020 tarihinde olduğu ve 6 aylık şikayet süresi zarfında şikayetin yapıldığının tespit edilemediği…” ifade edildi.

Sarısaç’ın avukatı Bişar Abdi Alınak, bunun üzerine Van 2’nci Sulh Ceza Hakimliği’ne itirazda bulundu.

Hakimlik, soruşturma kapsamında “yeterli araştırma sonucunda delillerin toplandığı”, “gerekçeli olarak hukuki nitelendirmelerin yapıldığı”, “kovuşturmaya yer olmadığı kararının yerinde olduğu” gerekçeleriyle itirazı reddetti.

Avukat Alınak, “takipsizlik” kararı veren savcı ve itirazı reddeden hakimlik hakkında “Etkin ve etkili soruşturma yapmamak suretiyle müvekkilin kişilik haklarının zedelenmesine sebebiyet vermek” suçlamasıyla Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) şikayette bulundu.

Savcı ve hakimliğin “görevi kötüye kullanmak” suçu işlediğine dikkat çekilen şikayet dilekçesinde şunlar belirtildi:

Mevcut hakim ve savcı objektifliğini ve tarafsızlığını yitirmiştir. Kurulunuzca yapılacak inceleme neticesinde şikayet edilen hakim hakkında soruşturma izni verilmesini, iş bu dilekçemizin ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbarını talep ederiz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Antalya'da kadın cinayeti: Erhan Razı, Karina'yı öldürdü
Sonraki Haber
Covid-19 vakalarında artış hızı kesilemiyor, önlemler sıkılaştırılıyor