Ana SayfaGüncelSoylu’dan Atay’a hakaret

Soylu’dan Atay’a hakaret

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Soylu, kendisini cinsel saldırı faili Musa Orhan’ı korumakla eleştiren TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Barış Atay’a, “Benden ‘tecavüzcü kollayıcı’ olmaz da, senden tam tecavüzcü olur” diyerek hakaret etti. TİP ise “İstifa etmeyi bile beceremeyen İçişleri Bakanı haddini bilmelidir” açıklamasında bulundu.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, İpek Er’e tecavüz eden ve intihara sürüklenmesine neden olan uzman çavuş Musa Orhan’a ilişkin bir haberi Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

Atay, yaptığı paylaşımında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu etiketleyerek, “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın Süleyman Soylu. Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız” ifadelerini kullandı.

Söz konusu paylaşımı alıntılayarak yanıt veren Bakan Soylu, Atay’a “Senden tam tecavüzcü olur” sözleriyle hakaret etti.

TİP: İçişleri Bakanı haddini bilmeli

TİP ise Barış Atay’a hakaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt verdi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

İçişleri Bakanlığı’na Saray tarafından atanmış, ikbali tek adamın iki dudağının arasında olana bir bürokratın görevi, seçilmiş milletvekillerine hakaret etmek değildir. Türkiye’nin kadın katillerinin, tecavüzcülerin sokaklarda elini kolunu sallaya sallaya dolaştığı bir ülke haline gelmesinde birinci derece sorumluluğu olan kişi Süleyman Soylu’dur. İstifa etmeyi bile beceremeyen İçişleri Bakanı haddini bilmelidir.

Ne olmuştu?

Siirt’te görev yapan Musa Orhan isimli uzman çavuş, 18 yaşındaki İpek Er’e tecavüz etmiş ve intihara sürüklenmesine neden olmuştu.

16 Temmuz’da Batman’ın Beşiri ilçesinde yaşamına son vermeye teşebbüs eden genç kadın, 18 Ağustos’ta tedavi gördüğü hastanede vefat etmişti.

Bunun üzerine sosyal medyada “#MusaOrhanTutuklansın” etiketiyle kampanya başlatılmış, oluşan kamuoyu baskısıyla da cinsel saldırı faili Orhan 19 Ağustos’ta çıkarıldığı Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce “nitelikli cinsel saldırı” suçundan tutuklanmıştı.

Ancak aynı suçtan tutuklu yargılanması beklenen Musa Orhan, bir hafta tutuklu kaldıktan sonra, 25 Ağustos’ta Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı ile tahliye edilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP İstanbul Gençlik Meclisi: Bir haftada üç üyemiz kaçırıldı
Sonraki Haber
Covid-19 salgınında vaka sayısı 25 milyonu aştı