Ana SayfaGüncelLeyla Güven’in tutuklanmasına tepki: Sizi tarihten sileceğiz

Leyla Güven’in tutuklanmasına tepki: Sizi tarihten sileceğiz

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in tutuklanmasının protesto edildiği eylemde AKP’ye “Siyasetimizle sizi tarihten sileceğiz” mesajı verildi. İstanbul’daki eyleme polisin yaptığı müdahalede ise HDP il eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı, HDP Milletvekili Musa Piroğlu tekerlekli sandalyeden itilerek düşürüldü.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in siyasi faaliyetleri nedeniyle yargılandığı davada 22 yıl 3 ay hapis cezası verilip tutuklanması birçok merkezde protesto edildi.

Diyarbakır’daki Koşuyolu Parkı’nda düzenlenen açıklamaya DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Özgür Kadın Hareketi (TJA) Sözcüsü Ayşe Gökkan ile HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Ortak açıklamayı yapan HDP İl Eşbaşkan Vekili İrfan Söner, siyasal iktidarın devletin tüm imkanlarını kendilerine karşı kullandığını belirterek, “Biz HDP olarak nasıl ki bugüne dek zulmün karşısında boyun eğmedik, bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz. Ne yaparsanız yapın. Dışarıda ve cezaevlerinde siyasetimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Siyasetimiz ile sizi tarihten sileceğiz. Leyla Güven ve tutuklu siyasetçilerimiz, bizim ve halkların onurudurlar. HDP olarak her zaman onların destekçisi ve yollarının takipçisi olacağız” dedi.

‘Geri adım atmayacağız’

DTK Eşbaşkanı Öztürk ise verdikleri mücadeleden onur duyduklarını dile getirerek, şunları söyledi:

Faşistler tutuklamalarla bizi siyaset dışında bırakmaya çalışsalar da geri adım atmayacağız. Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecrit kaldırılmadan, özgürleşmeden bizim mücadelemiz durmayacak. Amaçları bizi susturmak, amaç boynumuzu eğdirmek, ama biz 40 yıllık mücadeleyle gün geçtikçe daha da güçleniyoruz.

TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan ise “TJA, devlete ve erkeklere boyun eğmez, bin kere söyledik, bin bir kere söylüyoruz. Biz Kürt kadınları boyun eğmeyeceğiz” diye seslendi.

İstanbul’daki müdahalede çok sayıda gözaltı

HDP Milletvekili Musa Piroğlu tekerlekli sandalyesinden itilerek düşürüldü.

Leyla Güven’in tutuklanması İstanbul Fatih’teki Aksaray Metro Meydanı’nda da protesto edilmek istendi.

Meydan açıklamadan saatler önce polisler tarafından ablukaya alınırken, Halkların Demokratik Kongresi Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, Demokratik Bölgeler Partisi Milletvekili Saliha Aydeniz ve HDP Milletvekili Musa Piroğlu’nun da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi meydana geldi.

Açıklamanın Fatih Kaymakamlığı tarafından yasaklandığını belirten polisler, eyleme izin verilmeyeceğini söyledi.

HDP’liler ise demokratik haklarını kullandıklarını belirterek açıklama yapacaklarını söyledi.

Bir süre devam eden tartışmaların ardından polis partililere müdahale etti.

HDP’li vekiller de polis tarafından darp edilirken, Musa Piroğlu müdahale sırasında polis tarafından tekerlekli sandalyeden düşürüldü.

Müdahalede aralarında HDP İstanbul İl Eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı’nın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Öte yandan Güven’in tutuklanması Adana ve Hatay İskenderun’da da protesto edildi.


  Leyla Güven tutuklandı: Çok çalışın, çabuk dönelim

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kılıçdaroğlu: AKP’yi kapatmayacağız
Sonraki Haber
AİHM'in nihai kararı: Demirtaş derhal serbest bırakılmalı