Ana SayfaGüncelMardin’de eski daire başkanı hakkında gözaltı kararı

Mardin’de eski daire başkanı hakkında gözaltı kararı

HABER MERKEZİ – Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde önceki kayyum döneminde Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’ndaki ihalelere ilişkin soruşturmada eski Daire Başkanı Füsun Karaboğa hakkında gözaltı kararı verildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin önceki kayyumu Mustafa Yaman dönemindeki usulsüzlük ve yolsuzluklara ilişkin mülkiye müfettişlerinin Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptıkları suç duyurusunun ardından başlatılan soruşturmalar sürüyor.

Kayyum döneminde Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesindeki ihalelere ilişkin müfettişlerin gerçekleştirdiği incelemeler sonucunda suç duyurusu yapıldı.

Kimi ihalelerde yaşanan usulsüzlükler nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında dönemin Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Füsun Karaboğa ile Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan Mehmet Adem ve ihale komisyonunda isimleri yer alan dört kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Soruşturma kapsamında K.Y., B.K., A.K. ve A.E. isimli personeller gözaltına alındı.

Gözaltına alınan dört kişi, emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusunun ardından adli kontrol uygulanması talebi ile mahkemeye sevk edilen dört kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Karaboğa ve Adem şehir dışında oldukları gerekçesi ile gözaltına alınamazken, haklarında yakalama kararı çıkarıldı.

Belgeler ortaya çıkmıştı

Yaman tarafından belediyede Çevre Koruma Daire Başkanı olarak görevlendirilen Füsun Karaboğa ve ekibinin ihalelere fesat karıştırdıklarına dair belgeler ortaya çıkmıştı.

Söz konusu ihalenin Meclis’e de taşınan olaya dair Yaman döneminde herhangi bir işlem yapılmazken, HDP’nin 31 Mart 2019 seçimlerinde görevi devralmasının ardından ilgililer hakkında iç soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında Karaboğa görevden alınırken, Yaman’ın 19 Ağustos 2019’da yeniden kayyum olarak atanmasının ardından Karaboğa bir kez daha belediyede Daire Başkanlığı’na getirilmişti.

Yine Karaboğa’nın Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yaptığı dönem belediyede 2 milyon 529 bin TL değerinde “hayali ihale” yaptığına dair belgeler de ortaya çıkmıştı.


Mezopotamya Ajansı

  Savcılıktan Mardin kayyumuna yolsuzluk soruşturması

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dünyada en az 840 gazeteci Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Küresel salgında vaka sayısı 116 milyonu aştı