Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ‘operasyon’ yanıtı: Bir gece ansızın gelebiliriz

Erdoğan’dan ‘operasyon’ yanıtı: Bir gece ansızın gelebiliriz

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin’den 10 milyon adet aşı daha geleceğini açıkladı. Erdoğan, “Irak ile birlikte PKK’ye yönelik operasyon yapılacak mı?” sorusuna ise “Bir gece ansızın gelebiliriz” yanıtını verdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Covid-19 aşısına dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, “İkinci parti aşılar için Çin’den onay çıktı. Büyük ihtimalle bu hafta sonuna kadar gelebilir. Beklentimiz 10 milyon gelecek ve bu yaş grubu, huzurevlerinde vesaire kalanlarına yönelik aşılarımız devam edecek. Aşı süreci devam edecek” dedi.

Salgın sebebiyle yalnızca paket servis yapan restoranların durumuna ilişkin de konuşan Erdoğan, buna ilişkin riskleri haftaya yapılacak kabine toplantısında görüşeceklerini söyledi.

Restoran işletmeciliğiyle ilgili kabine toplantısında değerlendirmesini yeniden ele alacağız. Endişelerimiz var, her ne kadar sıkı tutacağız diyorlarsa da maalesef sıkı tutulmuyor. Şu anda başarılı bir süreç var. Bu başarılı süreci tersine çevirmek, o riski almak istemiyoruz.

‘Erken seçim söz konusu değil’

Erdoğan, erken seçim tartışmalarına da değinerek, “Muhalefetteki siyasi partiler gibi acelecilik içerisinde değiliz” dedi.

Şu andaki tablo, takvim, Haziran 2023’tür. 2023’ten önce böyle bir erken seçim filan falan söz konusu değildir. Bir defa oturmuş demokrasilerde aklınıza estiği zaman erken seçime gidilmez. Bu erken seçim yaygaraları, bunlar daha oturmamış ama kendilerine ‘acaba bir yerden ne elde edebiliriz’ gayreti içerisinde olanların hayalleridir. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Cumhur İttifakı olarak kesinleşmiş bir tarih vardır, bu tarih de Haziran 2023’tür.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Irak ziyaretinin hatırlatılması ve “PKK’ye yönelik ortak operasyon yapılıp yapılmayacağı” sorusuna ise,  “Operasyonlar açıklayarak yapılmaz. Her zaman benim bir sözüm var, bir gece ansızın gelebiliriz” şeklinde yanıt verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Avukatların açıklamasına polis engeli: Suçu işleyenler siyasi iktidarlar
Sonraki Haber
Gezi Davası'nda tüm sanıkların beraat kararı bozuldu