Ana SayfaGüncel‘Gökhan Güneş nerede?’ diyenlere polis müdahalesi: Beş gözaltı

‘Gökhan Güneş nerede?’ diyenlere polis müdahalesi: Beş gözaltı

HABER MERKEZİ – İstanbul’un birçok yerinde 20 Ocak’tan bu yana akıbeti bilinmeyen Gökhan Güneş için eylem yapıldı. Valilik önünde yapılan eyleme müdahale eden polis beş kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

İstanbul Başakşehir’de işyerine gittiği sırada zorla bir araca bindirilerek kaçırıldığına ilişkin görüntü kayıtları ortaya çıkan Gökhan Güneş’ten 20 Ocak’tan beri haber alınamıyor.

Sosyalist bir işçi olan 23 yaşındaki Güneş’in kaçırılma anına ait kamera görüntüleri olmasına rağmen yetkililer tarafından herhangi bir açıklama yapılmaması ise endişeleri artıyor.

Güneş’in akıbetini öğrenmek için ailesi ve arkadaşları tarafından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde oturma eylemi başlatılırken, kentin farklı noktalarında da eylemler düzenlendi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Gençliğin Devrimci Güçleri (Dev-Güç) ve Devrimci Parti üyeleri, İstanbul Valiliği önünde eylem yaptı.

“Gökhan Güneş nerede?” sorusunun yöneltildiği eyleme müdahale eden polis, eylemcileri darp ederek gözaltına aldı.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Hıdır Yılmaz, Çınar Altan, Recep Acar, Ulaş Budak, Necmettin Erden.

Esenyurt’tan seslenen Doğan: Güneş’i kaçıranlar belli

ESP üyesi Murat Doğan da “Gökhan Güneş nerede?” yazılı döviz ile Esenyurt Meydanı’nda eylem yaptı. Halka yönelik konuşma yapan Doğan, “Tam beş gün önce yoldaşımız Gökhan Güneş kaçırıldı. Gökhan Güneş sosyalist bir işçi. Gökhan Güneş devrimci bir işçi. Beş gündür Gökhan Güneş’ten haber alamıyoruz. Beş gündür yetkililer açıklama yapmıyor. Gökhan Güneş’i kaçıranlar belli. Tam beş gün oldu yoldaşımız Gökhan Güneş kaçırılalı” dedi.

Konuşması polisler tarafından kesilen Doğan, gözaltına alınıp bırakıldı.

‘İkitelli halkı sessiz kalma’

İkitelli’de sokağa çıkan Söz Bizim Karar Bizim Platformu da herkesi ‘Gökhan’ın nefesi’ olmaya çağırdı.


  Gökhan Güneş'ten halen haber yok: İçişleri Bakanlığı neden açıklama yapmıyor?

Karınca, ETHA



Önceki Haber
CHP'li Ağbaba: 2020'de her gün en az 273 esnaf iflas etti
Sonraki Haber
Yalova’da Alevilerin evleri işaretlendi