Ana SayfaGüncelGökhan Güneş’ten halen haber yok: İçişleri Bakanlığı neden açıklama yapmıyor?

Gökhan Güneş’ten halen haber yok: İçişleri Bakanlığı neden açıklama yapmıyor?

HABER MERKEZİ – 20 Ocak’tan bu yana akıbeti bilinmeyen Gökhan Güneş’in kaçırılmasını Meclis gündemine taşıyan HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın vakayla ilgili neden bir açıklama yapmadığını sordu. Diğer yandan Çağlayan Adliyesi önünde başlatılan nöbet eylemine katılan anne Nazife Güneş, “Oğlumun nerede olduğunu söylesinler. Çocuğumun yaşadığını bileyim yeter. Dayanamıyorum oğlumu bana versinler” dedi.

İstanbul Başakşehir’de işyerine gittiği sırada zorla bir araca bindirilerek kaçırıldığına ilişkin görüntü kayıtları ortaya çıkan Gökhan Güneş’ten 20 Ocak’tan beri haber alınamıyor.

Sosyalist bir işçi olan 23 yaşındaki Güneş’in kaçırılma anına ait kamera görüntüleri olmasına rağmen yetkililer tarafından herhangi bir açıklama yapılmaması ise endişeleri artıyor.

Kaçırılma vakasını Meclis gündemine taşıyan HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle sunduğu önergesinde, altı gündür akıbeti bilinmeyen Gökhan Güneş’in nereye götürüldüğünü sordu.

Soru önergesinde Güneş ailesinin girişimlerine de değinen Kenanoğlu, şu sorulara yanıt istedi:

  • Gökhan Güneş’i kimler kaçırmıştır? Gökhan Güneş nerededir?
  • Her yerde mobeselerin bulunduğu, kaçırılma anı kamara kayıtlarında olan bu olay neden aydınlatılmamaktadır?
  • Kamaralara yansıyan kaçırılma anındaki kişiler neden tespit edilememektedir? Araçların plakasının tespiti için neden çalışma yapılmamaktadır?
  • İçişleri Bakanlığı 5 gündür bu kaçırılma olayı ile ilgili neden bir açıklama yapmamaktadır?

Çağlayan’da nöbet eylemi

Diğer yandan Gökhan Güneş’in ailesi ve arkadaşları, Güneş’in akıbetinin açıklanması talebiyle Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde nöbet eylemine başladı.

Bugünkü eylemde konuşan Gökhan Güneş’in annesi Nazife Güneş, “Nerede Gökhan? Nereye götürdüler? Alındığı yer belli. Kendi imkanlarımızla esnaftan kaçırıldığı yerin görüntülerini bulduk. Ama hala devletten ses yok” dedi ve ekledi:

Aramadığımız yer, çalmadığımız kapı kalmadı. İsteseler oğlumu bulabilirler. Oğlumun nerede olduğunu söylesinler. Çocuğumun yaşadığını bileyim yeter. Dayanamıyorum oğlumu bana versinler. Sadece yavrumu istiyorum.

Eyleme destek veren HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da insanların attığı her adımın devlet tarafından kayıt altına alındığı, izlenildiği bir dönemde sokak ortasında zorla kaçırılan bir insanın bulunamamasından devletin sorumlu olduğunu söyledi.

“Gökhan’ı bulmak bütün muhalif güçlerin sorumluluğundadır” diyen Piroğlu, “İktidar kaçırma olaylarıyla bir korku imparatorluğu yaratıyor. Gökhan bize teslim edilene kadar sesiz kalmayacağız” diye konuştu.

Fotoğraf: MA

Ne oluyor?

Gökhan Güneş’ten haber alınamaması üzerine ailesi, ilk olarak İkitelli’deki Şehit Zeki Kaya Polis Karakolu’na giderek başvurdu. Ancak polisler aile ile ilgilenmedi.

Bunun üzerine aile, 21 Ocak’ta savcılığa başvurdu. Kamera görüntülerinin incelenmesini ve çocuklarının bulunmasını istedi. Fakat savcılık da herhangi bir adım atmadı.

Girişimleri sonuçsuz kalan aile, daha sonra kendi imkanlarıyla Gökhan Güneş’in akıbetini öğrenmeye çalıştı.

İETT kamera kayıtlarında yapılan incelemede, Güneş’in 79 FY hattına bindiği tespit edildi. Otobüsün içindeki kamera görüntüleri Gökhan Güneş’in, Başakşehir’deki işyerinin önünde indiğini gösteriyordu.

Gökhan’ın çalıştığı inşaat firmasının kamera görüntüleri de incelendiğinde, kaçırıldığı kesinleşmiş oldu.

Kamera görüntülerinde, işyerine 50 metre uzaklıktaki Şehit Abdülselam Özatak İlköğretim Okulu durağında Gökhan Güneş’in inmesinin ardından etrafını bir grubun sardığı ve zorla durağın önünde bekleyen araca bindirdikleri görülüyor.

Kaçırıldığı anlaşıldıktan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nü arayan Gökhan Güneş’in avukatlarına “Burada yok” ve “Hakkında herhangi bir arama kararı” yok yanıtları verildi.

Güneş ailesi kendi imkanlarıyla buldukları kamera görüntülerini yetkililere ulaştırsa da, bu girişimler de karşılıksız kaldı.

Bu arada aile, İETT otobüsünün içindeki görüntüleri kendilerine veren kişilerle ilgili soruşturma başlatıldığını öğrendi.

Otobüs içindeki kamera görüntülerinin aileye veren İETT yetkililerinin, 79FY hattının dış kamera kayıtlarını ise vermediği de belirtildi.

Sosyal medyada “#GökhanGüneşNerede” ve “#GökhanGüneşiBırakın” etiketleriyle Güneş için kamuoyu yaratılmaya çalışılırken, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’ne başvuruda bulunan Gökhan Güneş’in ailesi bir basın açıklaması yaparak çocuklarının akıbetini sordu.

Farklı zamanlarda ise Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Galatasaray Lisesi, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi ve İkitelli’deki Zeki Kaya Polis Karakolu önünde eylemler yapıldı. Bu eylemlerde “Gökhan’ı sağ aldınız, sağ istiyoruz” diyen Güneş ailesi fertlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına aldı.

Ailesi, yakınları ve hak savunucuları, Gökhan Güneş’in akıbetini öğrenene kadar eylemlerini sürdürmeye devam edeceklerini vurguluyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
14 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan erkek serbest bırakıldı
Sonraki Haber
İşçiler ödenmeyen ücretleri için eylemde: İstemiyoruz bu kirli düzenin adaletini