Ana SayfaGüncelBerkin Elvan’ın ablası Özge Elvan katılmadığı eylemden gözaltında

Berkin Elvan’ın ablası Özge Elvan katılmadığı eylemden gözaltında

HABER MERKEZİ – Gezi direnişinde polisin gaz fişeğiyle yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ablası Özge Elvan’ın dün Kadıköy’de, katılmadığı eylemden gözaltına alındığı belirtildi.

Birleşik Mücadele Güçleri’nin dün Kadiköy’de kuruluşunu ilan ettiği eylemde gözaltına alınanlar arasında Gezi direnişinde 16 Haziran 2013’te polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ablası Özge Elvan’ın da olduğu bildirildi.

Medyascope çalışanı da olan Özge Elvan’ın Genel Bilgi Toplama (GBT) sistemine tabi tutulduktan sonra eylem alanına götürülerek gözaltına alındığı belirtildi.

Avukatı Deniz Özen, Elvan’ın eylemle bir ilgisi olmadığını ve polis tarafından durdurulduğu sırada eylemin yapıldığı yerden en az 10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunduğunu söyledi.

Polisin Özge Elvan’ı daha sonra eylem alanına götürdüğünü ve orada gözaltına aldığını aktaran, Özen, Elvan hakkında, götürüldüğü İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ek gözaltı kararı çıkarıldığı bilgisini de paylaştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ermenistan’da 4.7 büyüklüğünde deprem
Sonraki Haber
ABD Büyükelçisi: IŞİD'e karşı DSG ile çalışmaya devam edeceğiz