Ana SayfaGüncelDavalar birleştirildi: Osman Kavala’nın tutukluluğuna devam kararı

Davalar birleştirildi: Osman Kavala’nın tutukluluğuna devam kararı

HABER MERKEZİ – Mahkeme, Osman Kavala’nın yargılandığı “casusluk” davasında, Kavala’nın tutukluğunun devamına ve istinaf mahkemesi tarafından bozulan ‘Gezi’ davası ile birleştirilmesine karar verdi.

Gezi Parkı Davası’ndan önce beraat eden ardından hakkında verilen karar bozulan iş insanı ve Anadolu Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala hakkında ‘casusluk’ suçlamasıyla açılan davanın ikinci duruşması yapıldı.

Kavala, İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan davaya tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden SEGBİS ile bağlandı.

Duruşmayı aralarında milletvekilleri ve konsolos yetkililerinin bulunduğu çok sayıda kişi izledi.

T24’te yer alan habere göre duruşmada tanık olarak dinlenen Leyla Alaton’a, Osman Kavala’nın avukatı Deniz Tolga Aytöre, “Henri Barkey ile Osman Kavala arasında bir ilişkiye şahit oldunuz mu?” diye sordu.

Alaton, “Şahit olmadım. İkisini hiçbir zaman bir arada görmedim de duymadım da” yanıtını verdi.

Sonrasında söz alan Kavala, “Olayları ve olguları nesnel biçimde değerlendiren tarafsız bir gözlemcinin, hiçbir dayanağı olmayan ve yasadaki tanımına aykırı biçimde kullanılan casusluk suçlamasının AİHM’in derhal tahliye edilmem yönündeki karını boşa çıkartmak için kurgulanmış olduğunu anlayamaması olası değildir” ifadelerini kullandı.

Suçlamalara dayanak olacak somut delil yokluğunda, iddia makamı birtakım komplo teorileriyle ve suçlamaları birbirlerinin kanıymış gibi iç içe geçirerek algı yaratmaya, bu şekilde yargıyı yönlendirmeye çalışmaktadır. Olayları ve olguları nesnel biçimde değerlendiren tarafsız bir gözlemcinin, hiçbir dayanağı olmayan ve yasadaki tanımına aykırı biçimde kullanılan casusluk suçlamasının AİHM’in derhal tahliye edilmem yönündeki karını boşa çıkartmak için kurgulanmış olduğunu anlayamaması olası değildir.

Suçlamalara dayanak olacak somut delil yokluğunda, iddia makamı birtakım komplo teorileriyle ve suçlamaları birbirlerinin kanıymış gibi iç içe geçirerek algı yaratmaya, bu şekilde yargıyı yönlendirmeye çalışmaktadır. Geçen zaman paralel bir cezalandırmaya dönüşen bu hukuksuz uygulamanın vahametini sıradanlaştırmamakta, daha da arttırmaktadır. Özgürlüğümden mahrum yaşadığım her geçen gün benim için daha da önemli bir kayıp haline gelmektedir.

Ardından kararını açıklayan mahkeme, Kavala’nın tutukluluğuna devam kararı verdi.

Ayrıca bu davanın ‘Gezi’ davası ile birleştirilmesine karar verildi. Birleştirilen davaya, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi bakacak.




Önceki Haber
Öğrencileri 'terörize' eden Erdoğan: Yürekleri yetse 'Cumhurbaşkanı da istifa etmelidir' derler
Sonraki Haber
Kadıköy Belediyesi'nde işçilerden grev kararı