Ana SayfaDünyaÇin’de tayfun alarmı: Halka dışarı çıkmayın uyarısı yapılıyor

Çin’de tayfun alarmı: Halka dışarı çıkmayın uyarısı yapılıyor

HABER MERKEZİ – Çin’in doğu kıyısı, ölümcül sellerin ülkenin bazı bölgelerini harap etmesinden birkaç gün sonra büyük bir tayfun için hazırlanıyor.

Çin’in Zhoushan şehrine bugün ulaşan dev kasırga In-Fa, sel baskınlarından kurtulmaya çalışan ülkeyi alarma geçirdi.

Uçuşlar ve tren seferleri askıya alınırken, halka evlerinden çıkmamaları emredildi.

BBC’nin haberine göre tayfundan dolayı yıkıcı rüzgarlar,  denizde yüksek dalgalar ve sel bekleniyor.

Bu arada, Şanghay’ın güneyindeki işlek bir limandan çok sayıda gemi tahliye edildi.

Saatte 137 kilometre hıza sahip olan kasırga için Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi, bugünden itibaren “uzun süreli aşırı şiddetli yağışlar” getireceğini söyledi.

Açıklamada kıyı bölgelerinin “rüzgar, yağmur ve gelgitlerin birleşik etkisine karşı korunması gerektiği” uyarısı yapıldı.

Çin’deki seller

Tayfun, ülkenin merkezinde büyük hasara neden olan, en az 58 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından geldi.

Acil durum ekipleri, hayatta kalanları kurtarmak ve selden etkilenen on milyonlarca kişiye yardım sağlamak için hala 24 saat çalışıyor.

Yetkililer tayfunun, önümüzdeki günlerde etkilenen bölgeye daha fazla sağanak yağış getirebileceğinden ve kurtarma çabalarını engelleyebileceğinden korkuyor.

İklim değişikliği

Şiddetli hava koşullarına birçok faktörün etkisi var, ancak uzmanlar, ısınan atmosferin neden olduğu iklim değişikliğinin bu olayları daha olası hale getirdiğini söylüyor.

Tayfun In-Fa Çin’i vururken, bölgedeki bir başka tropik fırtına, önümüzdeki hafta Japonya’yı şiddetli sağanak ve kuvvetli rüzgarlar ile tehdit ediyor.




Önceki Haber
Şile'de bugün denize girmek yasaklandı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.