Ana SayfaGüncelErdoğan’a göre CHP ve HDP ‘Gare’de birlikte tezgah yürüttü’

Erdoğan’a göre CHP ve HDP ‘Gare’de birlikte tezgah yürüttü’

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP ve ortağı olduğunu öne sürdüğü HDP’yi “Gare’de birlikte tezgah yürütmekle” suçladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gare’de yaşamını yitiren rehineler konusunda yaptığı eleştirilere partisinin grup toplantısında yanıt verdi.

“Geçtiğimiz günlerde bir mağarada alenen infaz edilen vatandaşlarımızla ilgili hadise bile karşımızdakileri utandırmaya yetmemiştir. Çıkıyor bunu bile benim üzerime yıkmaya kalkıyor. Bu 13 kişiyi kaçıran kim?” diye soran Erdoğan, şöyle devam etti:

Bu 5-6 yıl içinde dağ taş demedik, bütün buraları güvenlik güçlerimizle aradık taradık. Utanmadan sıkılmadan ‘güvence altındalar’ diyecek kadar yüzsüzler. Kim bunlar? CHP ve ortağı HDP. Bu tezgahı beraber yürüttüler. Biz 5-6 yıl sonra operasyonu yapmak zorunda kaldık. Savunma ve İçişleri Bakanımı bu beyefendilerin makamına gönderdik. Bizzat gidip anlattılar. Anlatıldığı halde utanmadan eleştiri yağmuruna tuttular. Siz ne yüzsüzsünüz ki Meclis’teki bu çalışmadan sonra da yine hala saldırıyorsunuz.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Gare operasyonuna ilişkin eleştirilerinde, PKK’nin alıkoyduğu çoğu asker ve polis 13 kişinin ölümünden Erdoğan’ın sorumlu olduğunu dile getirmişti.

‘CHP süzme faşist bir partidir’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında Millet İttifakı için de “CHP’nin lokomotifliğinde kurulan yapının terörle mücadele başta olmak üzere yaşanan her hadisede tel tel dökülmesi, oturduğu zeminin çürüklüğünden kaynaklanıyor. Bu zoraki ittifakın içinde ülkenin birliği konusunda fikir birliğine rastlayamazsınız. Karşımızda sadece dışardan üflenen sufleleri muhalefet kisvesi altında söyleyen vizyonsuz bir yapı, heyula var” dedi.

“CHP’nin kendi başına planı, projesi, eseri olmayan ancak bir yerlerden gelecek olumlu veya olumsuz etkiyle harekete geçen bir parti” olduğunu öne süren Erdoğan, şöyle devam etti:

CHP’nin içinde millet yoktur. Millet tek parti iktidarından beri CHP’nin ciğerini bilir. CHP’nin içinde demokrasi yoktur. CHP süzme faşist bir partidir. CHP’nin içinde kalkınma yoktur. CHP halkın derdine derman olacak hiçbir işe yanaşmaz. CHP’nin içinde adalet yoktur. CHP’nin içinde milli ve yerli hassasiyet yoktur. CHP’nin içinde sürekli istismarını yaptığı değerler yoktur. Kendi içindeki taciz, tecavüz vakalarıyla yüzleşemeyecek kadar kibir bataklığına batmıştır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Boşanma aşamasında olduğu Hanife’yi öldüren Erol Yenisu tutuklandı
Sonraki Haber
Diktatör Franco'nun son heykeli de kaldırıldı