Ana SayfaCezaevleriHasta tutuklu Barış Annesi Duri Kaygusuz yine tahliye edilmedi

Hasta tutuklu Barış Annesi Duri Kaygusuz yine tahliye edilmedi

HABER MERKEZİ – Antep’te aralarında HDP ve DBP il eşbakanlarının da bulunduğu 17’si tutuklu 90 siyasetçinin yargılandığı davada altı kişi tahliye olurken, hasta tutuklu Barış Annesi Duri Kaygusuz tahliye edilmedi.

Antep’te  “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiası ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetici ve üyeleri başta olmak üzere, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) il başkanı, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il yöneticileri, İnsan Hakları Derneği (İHD), 78’ler Derneği, Barış Anneleri Meclisi ve belediye meclisi üyelerine yönelik 14 Kasım 2019 ile 14 Temmuz 2020 tarihinde yapılan baskınlarda gözaltına alınan ve dosyaları birleştirilen 17’si 90 siyasetçi hakkında açılan davanın 4’üncü duruşması Antep 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Antep H Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan siyasetçiler ile Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan 62 yaşındaki hasta tutuklu Barış Annesi Duri Kaygusuz ve Azime Balı adlı kadın tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile duruşmaya katıldı.

Tutuklu siyasetçilerin avukatları ve tutuksuz yargılananlar ise duruşmayı salonda takip etti.

Savunma yapan siyasetçiler, kendilerine yöneltilen suçlamaların yürüttükleri siyasi parti faaliyetleri olduğunu, siyasi faaliyetlerinin suç sayılmayacağını belirterek tahliye talebinde bulundular.

Avukatlar da hazırlanan iddianamenin siyasi ve taraflı olduğunu, bu çerçevede yargılamanın hukuki olmadığını, müvekkillerinin yürüttüğü siyasi parti çalışmalarının suçlama konusu olamayacağını, uzun tutukluluk hallerinin göz önünde bulundurularak tahliye ve beraat talebinde bulundu.

İleri derece kalp, şeker ve hipertansiyon hastası

Bir buçuk yıldır cezaevinde tutuklu bulunan Barış Annesi Duri Kaygusuz, savunmasını Kürtçe tercüman eşliğinde yaptı.

İleri derece kalp, şeker ve hipertansiyon hastası olan Kaygusuz, kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek, uzun süredir cezaevinde tutuklu olduğunu, sağlık sorunları yaşadığını belirterek tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Bahri Yarış, İsa Aslan, Mehmet Aşkar, Barış Annesi Remziye Erdem, Hasan Saran ve Tahir Altuğ’un tahliyesine, Mehmet Özkan, İsmail Berkpınar, Müslüm Kılıç, Güler Erat, Abdullah İnce, Azime Balli, Cumali Taşçı, Barış Annesi Duri Kaygusuz, Selman Tutumlu ve Musa Aydın’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi

Davanın bir sonraki duruşması 16 Nisan tarihine ertelendi.


Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Eren Keskin hakkındaki dava ve cezaların toplamı: 124 dava, 26 yıl hapis
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.