Ana SayfaGüncelVan Gogh’un ‘Montmartre’da Bir Sokak Manzarası’ resmi ilk kez görüntülendi

Van Gogh’un ‘Montmartre’da Bir Sokak Manzarası’ resmi ilk kez görüntülendi

HABER MERKEZİ – Van Gogh’un Paris’te yaptığı ‘Montmartre’da Bir Sokak Manzarası’ adlı resim ilk kez görüntülendi.

Ressam Van Gogh’un 1887’de çizdiği Montmartre’da Bir Sokak Manzarası adlı resim, çizildiği günden bugüne ailesinin koleksiyonunda yer aldı.

Resmi 100 yılı aşkın süre sonra ilk kez görüntülendi. Daha önce resmin yalnızca birkaç tane, çoğu siyah beyaz reprodüksiyonu yapılmıştı.

Resim 25 Mart’a kadar Sotheby’s’in Paris, Amsterdam ve Hong Kong’daki müzayede evlerinde sergilenecek.

Müzayede evi Sotheby’s, önümüzdeki ay açık artırmaya çıkacak resmin 6,9 milyon sterline satılabileceğini tahmin ediyor.

BBC’ye konuşan Van Gogh uzmanı Martin Bailey “Bu resmi ilk defa doğru düzgün görebiliyoruz. Yapıldığı tarihten beri kapalı kapılar ardında olan bir Van Gogh resmini görebilmek heyecan verici. Hep özel koleksiyonlardaydı, yalnızca sahipleri ve arkadaşları görebiliyordu” dedi.

Bailey, “Bu önemli bir sanat eseri çünkü Van Gogh’un koyu, toprak renkli resimler yaptığı Hollanda döneminden Provence’teki coşkun resimlere geçiş döneminde çizilen bir geçiş dönemi resmi. Van Gogh Paris’e gittikten sonra izlenimcileri keşfetmiş ve daha fazla renk kullanmaya başlamıştı” ifadelerini kullandı.

Bu resim, Van Gogh’un 1886-87 yıllarında  kardeşi Theo’da kalırken yaptığı bir dizi resimden biri. Resmedilen sokak da kardeşinin evine yakın bir sokak.




Önceki Haber
BM'den Kıbrıs açıklaması: Gayri resmi görüşmeler Nisan'da
Sonraki Haber
Ekonomiye güvende düşüş