Ana SayfaGüncelAkşener’den dokunulmazlık yanıtı: Hür iradeye saygı duyacağız

Akşener’den dokunulmazlık yanıtı: Hür iradeye saygı duyacağız

HABER MERKEZİ – İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle Meclis’e gönderilen fezlekeler için, “Elbette, vatandaşı iki yumruk arasında sıkıştıran bu utanmazlığa geçit vermeyeceğiz. Elbette, milletimizin hür iradesine saygı duyacağız” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında gündemdeki konular hakkında konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin HDP’li milletvekilleri hakkında Meclis’e gönderilen fezlekeler için İyi Parti’ye yönelik, “Kimin tarafındadır, dokunulmazlıkların kaldırılmasına var mıdır?” sözlerine yanıt veren Akşener, şöyle dedi:

İYİ Parti, milletin derdi konuşulmasın diye önüne getirilen fezlekelere, gözü kapalı el kaldırmaz. İyi Parti o fezlekelerin önünü arkasını iyice okur çünkü İyi Parti o fezlekelerin önünde biri varsa arkasında da sizin olduğunuzu çok iyi bilir. Mesela İYİ Parti, sandıkta başkasına oy verdi diye, milletine bela okumaz. Mesela İYİ Parti, itirazı olan gencine, esnafına, çiftçisine terörist demez. Mesela İYİ Parti, millet şehidine ağlarken, lebalep kongrelerde sırıta sırıta konuşmalar yapmaz.

Elbette, vatandaşı iki yumruk arasında sıkıştıran bu utanmazlığa geçit vermeyeceğiz. Elbette, milletimizin hür iradesine saygı duyacağız. Elbette, siyasi şovun değil, hakkın ve hakikatin yanında duracağız. Bu kadar basit, bu kadar net.

Konuşulan 9 fezleke halbuki gelen 33 fezleke. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Ancak Twitter fenomeni küçük ortak tatava yapmayı bıraksın, ‘Yapacağım, her an yapabilirim, birazdan yapıyorum…’ diye ağzına sakız ettiği, malum kapatma başvurusunu, ne zaman yapacakmış, onu söylesin. Hızlı olmasa da, ziyadesiyle öfkeli küçük ortak, hamaseti bıraksın, HDP eş genel başkanının, Sayın Erdoğan’la, nasıl kol kola yürüdüklerini anlattığı, Netflix belgeseli kıvamındaki açıklamalara cevap versin.




Önceki Haber
Enflasyon TÜİK'e göre bile yüzde 15'in üzerinde
Sonraki Haber
Fabrikada patlama: Bir işçi hayatını kaybetti