Ana SayfaGüncelDersim’de kayıp genç bombardımanda yaşamını yitirdi iddiası

Dersim’de kayıp genç bombardımanda yaşamını yitirdi iddiası

HABER MERKEZİ – Dersim Ovacık’ta yaylaya gitmek için iki gün önce evinden ayrılan Murat Yıldız’ın hava saldırısında yaşamını yitirdiği iddia edildi. Çocuklarına ait aracın teşhisi için karakola çağrılan Yıldız ailesi, DNA testi için Malatya’ya gidecek.

Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Aşağıtorunoba Köyü’nde yaşayan Murat Yıldız’ın, 7 Mayıs’ta hayvanlarına barınak yapmak için aracıyla gittiği Ağaçpınar köyü kırsalında hava saldırısı sonucunda yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Ovacık İlçe Jandarma Komutanlığı, Yıldız’ın köyde yaşayan ailesini çağırarak, Malatya Adli Tıp Kurumu’nda DNA testi vermesini istedi.

Olaya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Jandarma Genel Komutanlığı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, Ovacık kırsalında üç PKK’linin öldürüldüğünü öne sürdü.

Mezopotamya Ajansı‘na konuşan 28 yaşındaki Murat Yıldız’ın babası Mazlum Yıldız ise oğlunun iki gün önce evden çıktığını ve bir daha geri dönmediğini aktardı ve “Oğlumu üç panzer takibe almış. Tanıklar bunu bize söyledi. Daha sonra da oğlumdan haber alamadık. Oğlum yaylada hayvanlar için ahır ve barınak yapacaktı. Onunla birlikte çalışıyorduk” dedi.

Yıldız, “Köyde hayvanları otlatırken yanıma tanımadığım biri geldi. Yanan bir arabanın çekiciyle Ovacık’a götürdüğünü ve araçta üç kişinin olduğunu söyledi. Arabanın ne model olduğunu sorunca ‘taksi’ cevabı verdi. Rengini sorduğumda ise üzerinin bir çadırla örtüldüğünü söyledi” diye belirtti.

DNA testi için Malatya’ya gidecek

Ovacık İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan çağrıldığını ve askerlerin yanan arabayı kendilerine gösterdiğini kaydeden baba Yıldız, sözlerinin devamında şunları dile getirdi:

Araba tanınmaz haldeydi. Ortada araba diye bir şey kalmamıştı. Askerler arabanın içindekilerin helikoptere silah sıktığını söylediler. Bununla birlikte arabanın içinde bir kişinin sakat olduğunu söylediler. Peki arabanın içinde nasıl sakat olduğunu görüyorlar ki? İhbar edildiğini düşünüyoruz. DNA testi için yarın Ovacık Savcılığı’ndan dilekçe alarak Malatya’ya gideceğiz.

Yıldız ailesini ziyaret eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Örgütlenmeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Dersim Milletvekili Alican Önlü ise sivil ölümlere “aynı gerekçe ve bahaneler uydurulduğunu” hatırlatarak, son 5 yılda Venk Deresi ve Pülümür Vadisi’nde çok sayıda sivilin öldürüldüğünü söyledi.

Önlü, Yıldız ailesinin daha önce baskılardan dolayı Elazığ’a göç ettiğini, daha sonra geri dönüp hayvancılık yaparak geçimlerini sağladıklarını vurgulayarak, “Murat’ın ölümüyle ilgili bir sürü gerekçe söyleniyor. Gerekçe ne olursa olsun bir sivili savaş ortamında katletmek savaş suçudur. Yanında kim vardı, kim yoktu, hiç buna bakmaksızın bir sivil katlediliyorsa bu savaş suçudur. Gencimiz de kendi hayvanını götürmek için yaylasını düzenlemek için gidiyor böyle bir sonuçla katlediliyor” diye konuştu.




Önceki Haber
Kasaplar Deresi'ne iş makineleri girdi
Sonraki Haber
İçişleri'nden Sedat Peker açıklaması