Ana SayfaToplumsal CinsiyetMelek İpek: Rüyasında onu terk ettiğimi görür, kalkar döverdi

Melek İpek: Rüyasında onu terk ettiğimi görür, kalkar döverdi

HABER MERKEZİ – Kendisine işkence eden Ramazan İpek’e karşı özsavunmada bulunup hayatta kalan Melek İpek, 24 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı. “Korkmadan yaşadıklarımı anlatmak istiyorum” diyen Melek, cinsel saldırı ve şiddetin evlenmeden önce başladığını söyledi ve ekledi: “Gece rüyasında benim onu terk ettiğimi görür, kalkar beni döverdi.”

Antalya’da yaşayan Melek İpek, 7 Ocak’ta kendisine saatlerce işkence eden ve defalarca kez ölüm tehdidinde bulunan evli olduğu Ramazan İpek’e karşı özsavunmada bulunmuştu. Bunun sonucunda Ramazan İpek ölürken, Melek işkenceden yaralı olarak kurtulmuştu.

Saatlerce işkenceye ve cinsel saldırıya maruz bırakıldığını ifadesinde belirtmesine rağmen çıkarıldığı mahkemece tutuklanan 31 yaşındaki Melek hakkında dava açılmıştı.

Davanın ilk duruşması Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılıyor.

18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Melek, tutuklu bulunduğu Döşemealtı L Tipi Cezaevi’nden SEGBİS bağlantısı ile duruşmaya katıldı.

Duruşma salonunda Ramazan İpek’in yakınları ile Melek’in ailesi ve taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmayı tarafların yakınlarının yanı sıra, kadın hakları savunucuları da yakından takip etti.

Yaşananlar nedeniyle üzgün olduğunu söyleyen Melek, “Ama artık utanmadan, korkmadan tüm yaşadıklarımı anlatmak istiyorum” dedi.

Ramazan İpek adlı erkeğin işkencesi sonucu Melek İpek’in yüzünde oluşan morluk ve yaralar.

Savunmasında şiddetin evlenmeden önce başladığını vurgulayan Melek, “Henüz arkadaşlık aşamasındayken kıskançlıkları başlamıştı ve şiddet başladı. 3 aylık arkadaşlığımı bitirmek istedim. ‘Hayallerim var’ dedim. Okumak istediğimi söyledim. Arkadaşlarım vasıtasıyla son kez görüşme teklifini kabul ettim” diye konuştu.

O görüşmede Ramazan İpek tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldığını ancak kimseye yaşadıklarını anlatamadığını söyleyen Melek, “İstemediğim ilişkiden dolayı evlenmeye mecbur hissediyordum. Bu nedenle de aileme bir şey diyemiyordum” dedi.

Bir yıl nişanlı kaldıktan sonra 2008 yılında evlendiklerini aktaran Melek, “2010 yılında eşimi ikna ederek üniversite sınavına girdim. Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Çevre Koruma ve Kontrol Bölümünü kazandım ama eşimin kıskançlığı yüzünden 1,5 yıl okuduktan sonra bırakmak zorunda kaldım” ifadelerini kullandı.

Evli olduğu süreçte de şiddetin ve cinsel saldırının devam ettiğini vurgulayan Melek, “Vücudumun görünür yerlerine vurmuyordu. Beni dövmesi için bir sebep olmuyordu. Şakalaşırken, gece rüyasında benim onu terk ettiğimi görür, kalkar beni döverdi” diye konuştu.

Melek, ifadesinin devamında “Çocuklarım evin içinde ses çıkardıkları için oyun oynatmıyordu. Genelde 8 yaşındaki büyük kızımı dövüyordu. Ama ağlayamıyordu. Çünkü ağladığında daha çok dayak yiyordu. 12 yıllık evliliğimizde sürekli kavgalı yaşadık. İyi zamanlarımız da oldu. Ama iyi günlerimizi hep unuttururdu. Senede 3-4 defa çok büyük dayakları oldu” ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mardin’de kadın cinayeti
Sonraki Haber
Gaziosmanpaşa'da bir binada patlama