Ana SayfaDünyaPaşinyan karşıtları hükümet binasına girdi

Paşinyan karşıtları hükümet binasına girdi

HABER MERKEZİ – Ermenistan’da Taşnaksutyun partisi üyeleri hükümet binalarının bulunduğu kompleksteki bir binaya girerek protesto gösterisi yaptı.

Ermenistan’da Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan öncülüğünde ordudaki kimi komutanların bildiri yayımlayarak Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifasını talep etmesi sonrası başlayan gerilim sürüyor.

Paşinyan yanlıları ile ordu yandaşları günlerdir sokaklarda protesto gösterileri yaparken, “Nikol Paşinyansız Ermenistan” sloganları atan bir grup bugün başkent Erivan’da hükümet binalarının bulunduğu kompleksteki binaya girdi.

Bakanlık çalışanlarına seslenen grup, “Bugün ülkemiz çok zor bir aşamadayken, bakanların idari kaynakları kullanmamalarını bildirmeye geldik. Binayı işgal etmeye, iktidar koltuklarını ele geçirmeye gelmedik” dedi.

Agos’ta yer alan habere göre Taşnaksutyun üyesi Gerasim Vardanyan, bu makamların Türkiye ve Azerbaycan tarafından desteklendikleri için Ermeni milletiyle hiçbir ilgisi olmadığını savundu.

Vardanyan, Bakanlık binasını terk ettikten sonra gazetecilere, iktidarın ‘milli haysiyet’ için sokaklara çıkan vatandaşlara ait olduğunu söyledi.

Amacımız, Nikol Paşinyan’ın 3 binden fazla polis memuru eşliğinde girdiği bir bakanlığa, polis olmadan girebileceğimizi göstermekti. Bugün iktidar, ulusal haysiyet için sokaklara çıkan vatandaşlara aittir. Şu anda bölgelerdeki durum utanç verici.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sancar: Adaletten vazgeçilirse inançtan da vazgeçilir
Sonraki Haber
Boğaziçi'nde Sosyal Bilimler'in başına fizikçi Naci İnci atandı