Ana SayfaToplumsal CinsiyetVanlı kadınlar 8 Mart’a hazır: Haklarımızı alanlarda savunacağız

Vanlı kadınlar 8 Mart’a hazır: Haklarımızı alanlarda savunacağız

HABER MERKEZİ – Van’da 8 Mart günü yapılacak mitinge hazır olduklarını belirten kadınlar, seslerinin gökyüzüne ulaşacağını vurgulayarak, “Haklarımızı alanlarda savunacağız” dedi.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi öncülüğünde “Kadın kırımına karşı yaşamı, tecride karşı özgürlüğü savunuyoruz” sloganıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Van’ın İpekyolu ilçesindeki Musa Anter Parkı’nda miting düzenlenecek.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın da katılacağı ve çok sayıda sanatçının sahne alacağı miting saat 11.00’de başlayacak.

TJA ve HDP Kadın Meclisi üyeleri, tüm kadınları renkleriyle alanlarda olmaya çağırdı.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan TJA aktivisti Dilan Yıldız, günler önce hazırlığını yaptıkları 8 Mart mitingine hazır olduklarını söyledi.

Kadınların renkleri, zılgıtları ve sloganlarıyla alanlarda olacağını dile getiren Yıldız, “Pandemi koşullarında kadınlar daha fazla şiddete uğradı ve bunun sesi olarak alanlara akacaklar. 8 Mart’ta kadınların sesi gökyüzüne ulaşacak. Bu umutla 8 Mart’ı örgütlüyoruz. Bölgedeki tüm kadınları 8 Mart’ta Musa Anter Parkı’nda olmaya çağırıyoruz” dedi.

Temel gündem tecrit

Kadınların temel gündeminin PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit olduğunu belirten Aynur Sarıca ise “Tecrit şu an erkek egemen sistem tarafından evlere taşınarak, kadınlara karşı uygulanmaya çalışılıyor. Buna karşı kendimizi savunuyoruz. Serhat bölgesinde yaşayan tüm kadınları 8 Mart’ta Musa Anter Parkı’na davet ediyoruz. Haklarımızı alanlarda savunacağız. Tecride karşı alanlarda ses çıkaracağız” diye konuştu.

Mor çizgi vurgusu

Yerine kayyum atanan HDP’li Muradiye Belediye Eşbaşkanı Leyla Balkan da kadınların büyük bir heyecanla 8 Mart’ı beklediklerini ifade etti.

Pandemi sürecinde evlere hapsedilmeye çalışılan kadınların 8 Mart mitingiyle seslerini yükselteceklerini söyleyen Balkan, “Kadınların inanç ve yürekliliği ile tüm baskıları miting alanında yıkacak. Devletin ve erkeğin şiddetine, kadın ölümlerine karşı haykıracağız. İstanbul Sözleşmesi’ni savunacağız. Mor çizgimiz olan eşbaşkanlığı savunacağız. 8 Mart’ta ‘eşbaşkanlık mor çizgimizdir’ diye haykıracağız” ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19 küresel salgınında vaka sayısı 117 milyonu geçti
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.