Ana SayfaCezaevleriHasta tutuklu Yusufoğlu’nun ilaçları verilmiyor, hastane sevki engelleniyor

Hasta tutuklu Yusufoğlu’nun ilaçları verilmiyor, hastane sevki engelleniyor

HABER MERKEZİ – Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ülseratif Kolit hastası Rıdvan Yusufoğlu’nun ilaçları verilmiyor. Yusufoğlu’nun tedavi için Van ya da Diyarbakır’a sevk talebine de halen yanıt verilmiş değil.

“Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak” suçlamasıyla 16 yaşında tutuklanıp müebbet hapis cezası verilen ve 29 yıldır cezaevinde olan hasta tutuklu Rıdvan Yusufoğlu’nun tedavisi engelleniyor.

Ağrı Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nde bağırsak ve makatında kanaması devam eden Yusufoğlu’na, 17 yıl önce Ülseratif Kolit (Kalın bağırsakta kronik bir hastalık) tanısı konuldu.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre varis, bel fıtığı, mide ile uyku apnesi rahatsızlıkları da bulunan Yusufoğlu’nun ilaçları verilmiyor.

Yusufoğlu, için elzem olan intihap önleyici Salofalk ilacı yalnızca bazı büyükşehirlerde satıldığı gerekçesiyle verilmiyor.

Mevcut durumdan kaynaklı Yusufoğlu’nun Diyarbakır veya Van’a sevk için defalarca yaptığı başvurulara ise yanıt verilmedi.

Gün geçtikçe böbrek ve makatındaki kanaması artan Yusufoğlu’nun tedavisi, Ağrı’da mevcut Gastroenteroloji bölümü olmaması nedeniyle yapılmıyor.

Yaşananlara ilişkin avukatı aracılığıyla bilgi veren Yusufoğlu, Diyarbakır ya da Van’a sevkinin yapılmasını istediğini vurguladı.

Uzun süredir revire de gidemediğini aktaran Yusufoğlu, “Pandemi nedeniyle revire de gidemiyorum. Her gittiğimde 14 günlük karantinaya alarak izole ediyorlar. Kanamalarım da halen devam ediyor. Hastalığım kronik, hayati önemdedir ve risklidir. Dolayısıyla bir an önce tedavim ve tetkiklerimin yapılması gerekir. Fakat Patnos’ta bu imkan yok” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dünyanın en tehlikeli 50 şehri
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.