Ana SayfaGüncelAA muhabiri şaşırttı: AK Parti ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu’dan daha mı küçük?

AA muhabiri şaşırttı: AK Parti ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu’dan daha mı küçük?

HABER MERKEZİ – Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Musab Turan, AKP’li iki bakana “Ak Parti ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu’dan daha mı küçük? Üç buçuk yaşında oğlumun yüzüne bakarken maskeli balodan dolayı ben utanıyorum. Sizin çocuklarınız yok mu?” diye sordu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun uyuşturucu baronları ile ilişkileri ve karıştığı yolsuzluklarla ilgili ortaya attığı ciddi iddialar gündemdeki yerini korurken ilginç bir gelişme yaşandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katıldığı bir basın toplantısında devletin ajansı Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Musab Turan’ın yönelttiği soru şaşırttı.

AA muhabiri şunları söyledi toplantıda şu soruyu sordu:

Sayın bakanım. Anadolu Ajansı Musab Turan. Efendim son günlerde gündemi meşgul eden konular var. Burada nakro bürokrasi ile ilgili iddialar ülkemizi uluslararası arenada zora soktu mu? Hükümetin buna ilişkin bir planı var mı? Ve de 19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan milletin teveccühünü kazanan AK Parti ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu’dan daha mı küçük?

Buna ilişkin çarşıda, pazarda, metrobüste çocuklar herkes bunu konuşuyor ama sayın bakanlarımız buna ilişkin tek kelime etmiyor. Sayın Pakdemirli bakanımıza sorum da sayın Soylu kabine toplantısında buna ilişkin bir açıklama yaptı mı, savunma yaptı mı? Savunması sizleri tatmin etti mi? Sayın bakanım, üç buçuk yaşında oğlumun yüzüne bakarken maskeli balodan dolayı ben utanıyorum. Sizin çocuklarınız yok mu?

Bakanlar şaşırdı

Soruyu şaşkın gözlerle dinleyen Bakan Mustafa Varank, muhabire şu yanıtı verdi:

3.5 yaşındaki bir çocuğun bu kadar siyasi konularda ilişkili olabilmesi… Sen şov yapmak istemişsin, ben sana cevabını vereyim. AK Parti iktidarının en önemli özelliği, Türkiye’de her türlü illegal yapıyla, her türlü çeteyle mücadele ederek 19 yılda iktidarını sağlamlaştırmasıdır. Bizim illegaliteyle herhangi bir kanunsuz yapıyla bir ilişkimiz olması mümkün değildir.

Bekir Pakdemirli ise Süleyman Soylu’nun TRT’de katıldığı programda hakkındaki iddialara ‘içtenlikle’ cevap verdiğini savunarak bu konuda Soylu’ya inandıklarını söyledi.




Önceki Haber
Kobani davasında avukatlardan heyete: Altun ve Soylu’dan talimat aldınız
Sonraki Haber
24 saatte 214 ölü, 9 bin 528 vaka