Ana SayfaDünyaNijerya, Türkiye’den gelenlere giriş yasağı getirdi

Nijerya, Türkiye’den gelenlere giriş yasağı getirdi

HABER MERKEZİ – Nijerya, Corona virüsü vakalarında artış yaşanan Türkiye, Hindistan ve Brezilya’dan gelenlere ülkeye giriş yasağı getirdiğini açıkladı.

Türkiye, Hindistan ve Brezilya’daki Corona virüsü vakalarındaki artış üzerine Nijerya bu ülkelerden gelenlere ülkeye giriş yasağı uygulayacağını duyurdu.

Yapılan resmi açıklamada transit yolcuların bu yasaktan etkilenmeyeceği belirtildi.

DW Türkçe’de yer alan habere göre açıklamada, “Nijerya’ya başka ülkelerden gelen Covid-19 vakalarının ülkede vakaları artırma riskini azaltmak adına bu önleyici adımlar gerekli görüldü” denildi.

Geçtiğimiz 14 günde bu ülkelerden gelen Nijeryalıların ve bu ülkelerin vatandaşlarının Nijerya’ya girişlerinde hükümetin belirlediği bir tesiste bir hafta karantinaya alınacağı da duyuruldu.

Nijerya’ya gelen tüm yolcuların son 72 saatte alınmış negatif Covid-19 testi ibraz etmesi isteniyor.

Afrika’nın en kalabalık ülkesi olan Nijerya’da şu ana kadar salgında 165 binden fazla vaka tespit edildi ve 2 bin 63 kişi de yaşamını yitirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre Hindistan 19 milyonu aşan vaka sayısı ile dünya genelinde vaka sayısı en yüksek ikinci ülke, Brezilya 14 milyondan fazla vaka sayısı ile üçüncü sırada yer alırken, Türkiye ise 4,8 milyon vaka sayısı ile beşinci sırada yer alıyor.




Önceki Haber
HDP’den sınır ötesi operasyon tepkisi: Tek yol diyalog
Sonraki Haber
PEN: Türkiye en fazla aydını cezaevinde tutan üç ülkeden biri