Ana SayfaDünyaMuson Hindistan’da can alıyor: En az 125 kişi hayatını kaybetti

Muson Hindistan’da can alıyor: En az 125 kişi hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Hindistan’daki şiddetli muson yağmurlarından dolayı oluşan sel ve toprak kaymaları, 125 kişinin ölümüne neden oldu.

Hindistan’ın Maharashtra eyaletinde birkaç gündür süren sağanak yağışlar yüz binlerce insanın hayatını ciddi şekilde etkiledi.

Üst düzey bir Maharashtra hükümet yetkilisi, heyelan nedeniyle Taliye adlı köyündeki çoğu evin yerle bir olduğunu ve bu köyde ölü sayısının 42’ye yükseldiğini söyledi.

Reuters’in haberine göre kimliğini açıklamayan yetkili, “Yaklaşık 40 kişi hala mahsur durumda. 36 saatten fazla bir süredir çamurda mahsur kaldıkları için onları canlı kurtarma olasılığı zayıf” dedi.

Başbaka Modi, Cuma günü Twitter’da yaptığı açıklamada, “Maharashtra’da şiddetli yağışlar nedeniyle oluşan durumu yakından izliyoruz ve etkilenenlere yardım sağlanıyor” dedi.

İklim değişikliği

Son haftalarda Çin, Batı Avrupa ve Türkiye’deki seller ve Kuzey Amerika’daki sıcak hava dalgaları ile birlikte sert hava koşulları milyonlarca insanı etkiledi.

Bu sert hava koşulları, iklim değişikliğinin etkisi hakkındaki endişeleri daha da artırdı.

Hindistanlı  yaşam savunucuları da iklim değişikliği ve kıyı bölgelerinde yapılan inşaatların daha fazla felakete yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu.




Önceki Haber
CTP milletvekili Akansoy: Onlarca yıllık emeği heba ettiniz
Sonraki Haber
Aygan'ın itiraflarına rağmen Haran’dan 27 yıldır iz yok