Ana SayfaDünyaAP Türkiye Raportörü: İlgili makamlar sert tepki vermeli

AP Türkiye Raportörü: İlgili makamlar sert tepki vermeli

HABER MERKEZİ – AP Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor, HDP’ye yapılan Deniz Poyraz’ın öldürüldüğü saldırıya ilişkin “İlgili makamlar saldırılara sert tepki vermelidir” açıklamasını yaptı.

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Binası’na saldıran Onur Gencer isimli şahıs tarafından parti çalışanı Deniz Poyraz’ın öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

Saldırıyla ilgili yazılı açıklama yapan Raportör Amor, Sosyal Demokrat Grup adına saldırıyı kınarken, Poyraz’ın ailesi ve HDP’yle dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Amor, “Düzenlenen saldırıda HDP’li Deniz Poyraz’ın öldürülmesini sert bir şekilde kınıyoruz” dedi.

Bu sabah HDP İzmir İl Binası’na silahlı bir kişinin düzenlediği saldırıda HDP’li Deniz Poyraz’ın öldürülmesini sert bir şekilde kınıyoruz. Bu menfur şiddet, demokratik sistemin temel ilkelerine açık bir saldırıdır. Bu nedenle ülkedeki tüm ilgili makamlardan ve siyasi partilerden hızlı ve kesin bir tepki verilmesi çağrısında bulunuyoruz.

Deniz Poyraz’ın ailesine ve arkadaşlarına ve HDP’ye en içten taziyelerimizi sunuyoruz. Bu üzücü anda kardeş partimiz ile dayanışma içerisindeyiz ve son dönemde yasaklanma ihtimali de dahil olmak üzere haksız yere maruz kaldığı siyasi baskıların kınıyoruz. Bu tür anlamsız saldırılara zemin hazırlayan ve HDP’ye yönelik devam eden siyasi taciz, hedefleme artık sona ermelidir.




Önceki Haber
İzmir HDP binasında saldırının izleri
Sonraki Haber
Günlük Corona tablosu: 62 kişi yaşamını yitirdi, 5 bin 904 yeni vaka