Ana SayfaDünyaİsrail’de yeni bir insan türü keşfedildi

İsrail’de yeni bir insan türü keşfedildi

HABER MERKEZİ – İsrail’de 100 bin yıldan daha uzun süre önce yaşamış olan yeni bir antik insan türü tespit edildi.

Araştırmacılar, İsrail’de 100 bin yıldan daha uzun süre önce yaşamış olan yeni bir antik insan türü tespit ettiklerini duyurdu.

140 bin ila 120 bin yıl önce yaşamış bir bireye ait kısmi bir kafatası ve çeneden oluşan bulgular için araştırmacılar, kalıntıların bu çok eski insan grubunun ‘son kalanlarından’ birini temsil ettiğine inanıyor.

Araştırmacı ekibin, ‘Nesher Ramla Homo’ ismini verdiği yeni tür grubunun ilk üyelerinin ise yaklaşık 400 bin yıl önce Yakın Doğu’da bulunduğu düşünülüyor.

Ekip üyeleri, bireyin yüz binlerce yıl önce bölgeden yayılmış olabilecek ve Avrupa’da 200 ile 100 bin yıl arası ortaya çıkan Neandertallere yol açmış olabilecek daha eski bir tür olduğunu düşünüyor.

BBC’nin haberine göre, Tel Aviv Üniversitesi’nden Dr. Hila May keşfin insanın, özellikle de Neandertallerin evrim hikayesinin yeniden şekillendirdiğini ve bu insanların Neandertallerin ataları olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

Her şey burada, Levant Bölgesi’nde başladı. Kaynak nüfusun yerel bir grup olduğunu öneriyoruz. Buzullar arası dönemlerde Nesher Ramla halkı, insan dalgaları halinde Ortadoğu’dan Avrupa’ya göç etti.

Neandertaller evrimi geçmişte genel olarak Avrupa ile bağlantılıdır.

Yine Tel Aviv Üniversitesi’nden Dr. Rachel Sarig, “İlk defa Levant bölgesinde bulunan farklı örnekler arasındaki noktaları birleştirebildik” açıklamasında bulundu:

Qesem, Zuttiyeh ve Tabun arkeoloji mağaralarından o zamana kadar uzanan ve yeni insan grubuna atfedebileceğimiz birkaç tane kalıntı var.

Prof. Israel Hershkovitz, diğerlerinin doğuya Hindistan ve Çin’e gittiğini söyledi ve Doğu Asya arkaik insanları ile Avrupa’daki Neandertaller arasında bir bağlantı olduğunu öne sürdü.

‘Çok ileri bir adım’

Araştırmacılar, iddialarını İsrail’deki fosillerin, Avrupa ve Asya’da bulunanlarla olan benzerliklere dayandırıyorlar. Londra’daki Doğa Tarihi Müzesi’nden Prof. Chris Stringer “Nesher Ramla, o sırada bölgede farklı türlerin birlikte yaşadığını doğrulamak açısından önemlidir” dedi:

Ancak, şu anda bazı eski İsrail fosillerini Neandertallerle ilişkilendirmenin çok ileri bir adım olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Nesher Ramla materyali ile Çin’deki fosiller arasında herhangi bir özel bağlantı olduğuna dair önerilere de anlam veremedim .




Önceki Haber
Denizli'de bir erkek, boşandığı kadını bıçakladı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.