Ana SayfaManşetSuç örgütlerinin ve destekçilerinin araştırılması önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Suç örgütlerinin ve destekçilerinin araştırılması önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

HABER MERKEZİ – CHP’nin devlet-mafya-siyaset ilişkilerinin açığa çıkarılması talebiyle Meclis’e verdiği önerge AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), “Suç örgütlerinin siyasi, bürokratik ve sivil destekçilerinin ortaya çıkarılması” amacıyla Meclis Genel Kurulu’na araştırma önergesi sundu.

Önerge üzerine kürsüde söz alan CHP Mersin Milletvekili araştır, 1996’da Susurluk kazasıyla ortaya çıkan polis-mafya-siyaset ilişkileri için işletilen süreci anlattı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır

96’da Susurluk’ta bir kaza olur, 7 Kasım 96’da gen soru verilir, 8 Kasım 96’da Mehmet Ağar istifa eder, 12 Kasım 96’da Meclis bir komisyon kurar, yargı hareket geçer, komisyon bir rapor hazırlar, devlette kirli ilişkilere bulaşmış bürokratlar ceza alır. Yetersiz ama bir süreç işletilir. Ben eski Türkiye’yi anlatıyorum. Yeni Türkiye’de ne var? Cezaevinde suç örgütü liderine ziyaret var. Bunlara özel af var. Bu kişiler aftan sonra çıkar mektup yazar. Siyasi parti liderlerini tehdit eder. Bu kişiler miting yapar. Bunlardan bir tanesi Cumhurbaşkanına ‘abi’ der. Bir tanesi İçişleri Bakanına ‘sen benim dönüş biletimdin’ der. Bir bakan, ‘benden önceki bakanların çocuğunun evinden para sayma makinası çıktı’ der. Mafya liderinden 10 milyar dolar maaş alan siyasetçi var.

Ya temiz devlet ya da karanlık…

Son dönemdeki iddiaları Meclis’in araştırmak zorunda olduğunu kaydeden Başarır sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu iddiaları Meclis araştırmak zorunda. Biz hayatımızda bu suç örgütü liderlerini görmedik. Niye görmedik? Çünkü İçişleri Bakanı çakarlı araç vermiş, koruma vermiş. Biz bunları tanımıyoruz. Bunların miting yapmasına izin veriliyorsa, çakar, koruma veriliyorsa, bu kişiler bakana ‘sen benim dönüş biletimdin’ diyorsa, bunlar vahim değil midir? Bunların araştırılması gerekmez mi? Bu kişi seçimlerde AKP’ye miting yaparken kahramandı. Ama ne zaman İçişleri Bakanının nasırına bastığı zaman mafya oldu. Binali Yıldırım’ın oğlunun nasırına bastığı zaman mafya oldu. Bize göre iki durumda da bu kişi suç örgütü lideriydi. Bugün ya temiz bir toplum, temiz ve şeffaf devlet için el kaldıracaksınız ya da karanlığa el kaldıracaksınız.

Konuşmadan sonra yapılan oylamada önerge AKP-MHP oylarıyla reddedildi.




Önceki Haber
Gazeteci Ayşe Kara hakkında 15 yıla kadar hapis istemi
Sonraki Haber
Ezgi Mola: Yalnız olmadığımı böylesine hissetmek çok güzel