Ana SayfaManşetBuldan Urfa’da konuştu: AKP’nin Kürtlere zulmü, baskısı ortadadır

Buldan Urfa’da konuştu: AKP’nin Kürtlere zulmü, baskısı ortadadır

HABER MERKEZİ – Urfa’da düzenlenen halk buluşmasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Antep’te söylediklerinin çarpıtıldığını ifade ederek,  ”AKP’nin Kürtlere zulmü, baskısı ortadadır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Urfa’da düzenlediği halk buluşmasında açıklamalarda bulundu.

Karaköprü İlçe Örgütü önünde gerçekleştirilen buluşmaya, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve HDP’li milletvekilleri de katıldı.

Konuşmasına Urfalıları selamlayarak başlayan Buldan, Suruç katliamının yıl dönümünün yaklaştığını hatırlatarak, şunları söyledi:

Katliamda yaşamını yitiren bütün arkadaşlarımıza bir kez daha rahmet diliyoruz. Bu katliamı işleyenler, aynı zihniyeti taşıyanlar, sadece Suruç’ta Ankara’da değil, çok yakın bir zamanda İzmir il örgütümüzde sevgili Deniz Poyraz’ı da Marmaris’te de aynı amaçla bu saldırıyı gerçekleştirdiklerini biliyoruz. Bu katliamların arkasında, Suruç, Ankara Gar Katliamı’nı yapanların, İzmir’deki Deniz Poyraz’ı öldürenleri, bugün Marmaris’e saldıranların, aynı ekipten olduklarını çok iyi biliyoruz. Organize edenleri tanıyoruz. Katliamları gerçekleştirenleri tanıyoruz. Bunların hesabını elbette yargı önünde, adalet önünde soracağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.

Elektrik kesintileri

Son zamanlarda Kürt kentlerindeki elektrik kesintilerine değinen Buldan, bu politikaların Kürt düşmanlığından kaynaklandığını dile getirdi.

En çok Urfalıların mevsimlik tarım işçiliği yaptığını belirten Buldan, devamında şunları söyledi:

DEDAŞ’ın elektrik kesintileri ile başlayan, Urfa halkının elektriksiz, susuz kaldığı böyle bir yönetimle, anlayışla, Urfa’yı yönetenlere, buradan sesleniyoruz; sizin bu politikalarınızın altında Kürt düşmanlığının yattığını iyi biliyoruz. Urfa halkının elektriğini keserek, tarımla geçinen bu halkın elektriğini ve suyunu keserek tarımı bitirdiniz. Bu yapılanların Urfa halkına reva görülmesi, seçimlerde ilk sandıkta hesabını sizlere sandıkta soracağını asla unutmayın. Urfa bereketli topraklarıyla, bu toprakların Urfa halkına, bir geçim kazandırmasını engelleyenler, halkının mevsimlik işçi olarak Türkiye’nin batısına gitmesine neden oluyorlar En fazla Urfa halkı mevsimlik işçi olarak çalışmak zorunda kalıyorlar. Urfa’nın toprakları dünyanı bile doyuracak derinlikle olmasına rağmen bunları engelleyenler, bunun hesabının elbette seçimlerde verecekler.

‘AKP’nin zulmü ortadır

Antep’te yaptığı konuşmanın kimi kesimler tarafından çarpıtılarak dillendirildiğini ifade eden Buldan, yaşanan hukuksuzluklara değinerek şöyle konuştu:

Bugün AKP’nin Kürtlere zulmü, baskısı ortadadır. Bu ülkeyi öyle bir zorbalıkla yönetiyor ki seçimlerde bir kez daha iktidara gelmeyi hedefliyorlar. Artık Türkiye halklarının ve Kürtlerin AKP’nin yalanlarına karnın tok olduğunu bir kez daha göstermenin zamanı gelmiştir. Antep’te bu ülkenin çözüm sürecindeki kıymetli zamanından bahsettim. Bu açıklamaları çarpıtanlar, çözüm sürecinde bir kez daha AKP ile masaya oturmak istiyor diyenler, bugün AKP’nin zulmü karşısında, kayyumlar, cezaevinde olan milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, her gün operasyonlarla yöneticilerimizin tutuklanması, hakkımızda açılan davalar, fezlekeler, bu ülkede yapılan bütün hukuksuzluklar karşısında sessiz. AKP ile masaya oturacak tek bir Kürt yoktur. Kürtler bize yaptıklarınızı, Demirtaşları, Yüksekdağları cezaevinde tutmanızı, Kürtlerin iradesini gasp etmenizi asla unutmayacaktır. AKP’ye bir kez daha bunu hatırlatıyoruz.




Önceki Haber
Merkez Bankası faizleri sabit tuttu
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.